Aktualno

BEROŠEV ZDRAVSTVENI TURIZAM Već ove sezone nove turističke ambulante, brze brodice i helikopteri?!

helikopteri grad

Malo je reći ambiciozan je naš ministar zdravstva Vili Beroš. Dok se sustav primarne zdravstvene zaštite, što podrazumijeva pedijatriju, obiteljsku medicine i ginekologiju, praktički raspada pred našim očima, on ponosno izlaže strategiju razvoja zdravstvenog turizma.
Širi se mreža zdravstvenih usluga u zdravstvenom turizmu, najavljuje Beroš, već ove sezone i to uvođenjem novog modela turističkih ambulanti, brzim brodicama hitne pomorske medicinske službe i uspostavljanjem Hitne helikopterske medicinske službe koja će, kaže naš ministar, ‘ove turističke sezone biti u punoj operativnosti’.
-Širenjem mreže zdravstvenih usluga, uz podršku Vlade i međuresornu suradnju s Ministarstvom turizma i sporta, dodatno pozicioniramo Hrvatsku kao destinaciju zdravlja kroz niz reformskih aktivnosti. Hrvatska je i sada prepoznata kao destinacija koja pruža usluge medicinskog turizma – objavljeno je na stranicama našeg Ministarstva zdravlja.
‘Destinacija zdravlja’ koja se, po svim dostupnim studijama po zdravlju stanovništva nalazi pri samom dnu ljestvice Europske Unije?! ‘Destinacija zdravlja’ u kojoj se životni vijek građana od 2012. do 2019. (prema novoj studiji McKinsey) smanjio, a Hrvati i Hrvatice u prosjeku preko četvrtine svojih života provode u lošem zdravstvenom stanju?! ’Destinacija zdravlja’ koja ima najvišu stopu smrtnosti od raka u Europskoj Uniji?! ‘Destinacija zdravlja’ u kojoj djecu ne bi imao tko liječiti da ne rade umirovljeni pedijatri?! ‘Destinacija zdravlja’ u kojoj će kroz koju godinu većina stanovništva ostati bez liječnika obiteljske medicine?! Samo u Dubrovniku, što su nam nedavno potvrdili liječnici specijalisti obiteljske medicine, 17-18 tisuća ljudi.

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist