Aktualno

Beroš: Moguće da je netko stavio sredstvo za čišćenje u Romerquelle bocu

Ova koncentracija lužnate stvari izazvala bi tegobe kakve je izazvala u Rijeci – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije ovog četvrtka. Naime, danas su stigli rezultati boce iz Rijeke. Unutra je bila lužina. Za pacijenta iz Zagreba, Beroš je rekao da ima bolest čiji simptomi mogu koincidirati, piše Index.

Beroš kaže da bi se moglo raziti o grešci ili sabotaži.

-Neupitno je da je došlo do greške. Kako je do toga došlo, teško je reći. Možemo pretpostaviti da se radilo o grešci kakve su se već ranije događale – rekao je. Dodao je da je reakcija građana dovela do panike. Beroš je naglasio da je za slučaj doznao u subotu.

-Država je radila sve što je potrebno? Što vam je trebala reći, da se radi o slučajnom trovanju. Takvi slučajevi se stalno događaju – rekao je Beroš.

-S obzirom da nije bilo naznaka da se radi o trovanju pićem koje se može širiti, nije se ništa objavljivalo – rekao je Beroš.

-Kad su se pojavili novi slučajevi, onda sam reagirao. Jedan slučaj trovanja ne predstavlja javno zdravstvenu ugrozu. Možemo proširiti priču što je bilo u svibnju. Vjerujem da ne postoji korelacija – rekao je Beroš.

-Što se tiče tog slučaja iz Pule, odvjetništvo postupa – rekao je.

Pročitajte još

[FOTO] U CRKVI MALE BRAĆE Tradicionalna glazbena zahvala braniteljima

Dulist

Dječje božićne likovne radionice ‘Jaslice u Galeriji’

Dulist

Predsjednik Milanović primio izaslanstvo Zapovjedništva obrane Grada Dubrovnika

Dulist