Hrvatska

BEROŠ: Država preuzima Imunološki zavod, želimo graditi i tvornicu

Vlada je ove srijede prihvatila Plan provedbe revitalizacije proizvodnje Imunološkog zavoda kojim bi se izgradila nova tvornica u industrijskoj zoni u Brezju te osigurala isplativost i održivost proizvodnje imunoloških lijekova u Hrvatskoj, a o svemu se na svome Facebooku oglasio ministar zdravstva Vili Beroš.

-Imunološki zavod, nakon dugog niza godina propadanja, konačno kreće u novi život! Uz snažnu potporu Vlade Republike Hrvatske idemo u njegovu revitalizaciju. Težak i naporan rad ovih godinu dana rezultirao je prvim korakom prema revitalizaciji proizvodnje cjepiva i drugih imunoloških lijekova koji su od neizmjerne važnosti za Republiku Hrvatsku. Izgradnja nove tvornice u industrijskoj zoni u Brezju u Svetoj Nedelji te proizvodnja cjepiva, zmijskih protuotrova i proizvoda od krvne plazme otvaraju nove tržišne perspektive, imaju veliko zanimanje strateških partnera, a naše nacionalno blago, vrijedni sojevi virusa morbile, rubele i parotitisa, ostaju u vlasništvu Republike Hrvatske – napisao je Beroš zahvalivši se svima koji su doprinijeli ovom uspjehu te da se raduje izazovima koji slijede.

Pročitajte još

Hrvatskoj isplaćeno 60 posto dodijeljenih sredstava iz fondova Europske unije

Dulist

Počinje isplata nacionalne naknade za starije osobe

Dulist

Objavljene konačne rang-liste za upis na studije u jesenskom roku, evo koji su fakulteti bili najatraktivniji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija