Hrvatska

BEROŠ: Država preuzima Imunološki zavod, želimo graditi i tvornicu

Vlada je ove srijede prihvatila Plan provedbe revitalizacije proizvodnje Imunološkog zavoda kojim bi se izgradila nova tvornica u industrijskoj zoni u Brezju te osigurala isplativost i održivost proizvodnje imunoloških lijekova u Hrvatskoj, a o svemu se na svome Facebooku oglasio ministar zdravstva Vili Beroš.

-Imunološki zavod, nakon dugog niza godina propadanja, konačno kreće u novi život! Uz snažnu potporu Vlade Republike Hrvatske idemo u njegovu revitalizaciju. Težak i naporan rad ovih godinu dana rezultirao je prvim korakom prema revitalizaciji proizvodnje cjepiva i drugih imunoloških lijekova koji su od neizmjerne važnosti za Republiku Hrvatsku. Izgradnja nove tvornice u industrijskoj zoni u Brezju u Svetoj Nedelji te proizvodnja cjepiva, zmijskih protuotrova i proizvoda od krvne plazme otvaraju nove tržišne perspektive, imaju veliko zanimanje strateških partnera, a naše nacionalno blago, vrijedni sojevi virusa morbile, rubele i parotitisa, ostaju u vlasništvu Republike Hrvatske – napisao je Beroš zahvalivši se svima koji su doprinijeli ovom uspjehu te da se raduje izazovima koji slijede.

Pročitajte još

U opticaju milijuni novčanica kuna koje više ne vrijede

Dulist

PREKO 70 TISUĆA PRIMJERAKA Utjecajne ruske novine imaju poseban prilog o Hrvatskoj

Dulist

Idući tjedan stiže toplinski val, Dubrovnik od ponedjeljka ‘u žutom’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija