Aktualno

BAZDAN: Svi Kalamotezi upisani su u ordinaciju na Lopudu, a dr. Marčić na Kalamoti je tri dana u tjednu

BAZDAN: Svi Kalamotezi upisani su u ordinaciju na Lopudu, a dr. Marčić na Kalamoti je tri dana u tjednu

Bura oko liječničke ordinacije na Kalamoti ne jenjava te su i ovog petka stanovnici ovog otoka uputili apel u kojem zahtijevaju da im doktorica Marica Marčić u ordinaciji bude dostupna svaki dan. Naime, doktorica Marčić, nastavila je raditi i na Kalamoti, ali je u međuvremenu preuzela i preko 2000 pacijenata u Mokošici u ordinaciji koju je do sada držala dr. Mensura Duraković. Kako je za DuList istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, nitko od Kalamoteza nije ‘zakinut’ za liječničku skrb, a na Kalamoti se radi o cjelogodišnjoj turističkoj ordinaciji koju Grad Dubrovnik sufinancira kao zdravstveni nadstandard. Štoviše, stanovnici Kalamote uopće nisu ‘upisani’ kod kalamoteške liječnice jer nije riječ o ordinaciji koja je u zdravstvenoj mreži.

-Svi stanovnici Kalamote upisani su u ordinaciju na Lopudu. Tako je uređeno unutar mreže. Međutim, Grad Dubrovnik je osigurao nadstandardno cjelogodišnju truističku ordinaciju te je liječnica Marčić i živjela na Kalamoti. Krajem rujna smo dobili službenu informaciju Grada Dubrovnika da će prestati sufinancirati tu turističku ordinaciju jer nema sredstava te smo u tom trenutku doktoricu koja je radila na Kalamoti prebacili na neupražnjeno mjesto u Mokošici, u ordinaciju u mreži. Međutim, dogovor je da će doktorica Marčić i dalje nastaviti živjeti na Kalamoti, besplatno u našem stanu te će do kraja godine tri puta tjedno, po dva sata u jutarnjoj smjeni ordinirati na Kalamoti – prokomentirao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Što se tiče sljedeće godine, naglasio je, iz Grada Dubrovnika naznačuju kako će i dogodine financirati ovu ordinaciju, a u tom slučaju Dom zdravlja će na Kalamotu vratiti doktoricu, bilo Marčić ili neku drugu, koja će na otoku raditi svaki dan.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist