Aktualno

BAZDAN: Svi Kalamotezi upisani su u ordinaciju na Lopudu, a dr. Marčić na Kalamoti je tri dana u tjednu

Bura oko liječničke ordinacije na Kalamoti ne jenjava te su i ovog petka stanovnici ovog otoka uputili apel u kojem zahtijevaju da im doktorica Marica Marčić u ordinaciji bude dostupna svaki dan. Naime, doktorica Marčić, nastavila je raditi i na Kalamoti, ali je u međuvremenu preuzela i preko 2000 pacijenata u Mokošici u ordinaciji koju je do sada držala dr. Mensura Duraković. Kako je za DuList istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, nitko od Kalamoteza nije ‘zakinut’ za liječničku skrb, a na Kalamoti se radi o cjelogodišnjoj turističkoj ordinaciji koju Grad Dubrovnik sufinancira kao zdravstveni nadstandard. Štoviše, stanovnici Kalamote uopće nisu ‘upisani’ kod kalamoteške liječnice jer nije riječ o ordinaciji koja je u zdravstvenoj mreži.

-Svi stanovnici Kalamote upisani su u ordinaciju na Lopudu. Tako je uređeno unutar mreže. Međutim, Grad Dubrovnik je osigurao nadstandardno cjelogodišnju truističku ordinaciju te je liječnica Marčić i živjela na Kalamoti. Krajem rujna smo dobili službenu informaciju Grada Dubrovnika da će prestati sufinancirati tu turističku ordinaciju jer nema sredstava te smo u tom trenutku doktoricu koja je radila na Kalamoti prebacili na neupražnjeno mjesto u Mokošici, u ordinaciju u mreži. Međutim, dogovor je da će doktorica Marčić i dalje nastaviti živjeti na Kalamoti, besplatno u našem stanu te će do kraja godine tri puta tjedno, po dva sata u jutarnjoj smjeni ordinirati na Kalamoti – prokomentirao je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik.

Što se tiče sljedeće godine, naglasio je, iz Grada Dubrovnika naznačuju kako će i dogodine financirati ovu ordinaciju, a u tom slučaju Dom zdravlja će na Kalamotu vratiti doktoricu, bilo Marčić ili neku drugu, koja će na otoku raditi svaki dan.

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija