Sport

Barbara Matić nadomak medalje u Parizu: Peto mjesto je najgore!

Barbara Matić nadomak medalje u Parizu: Peto mjesto je najgore!

Accors Hotel Arena, nekima poznat kao Bercy, standardno ispunjena do posljednjeg mjesta, s nestrpljenjem je čekala početak finalnog bloka. U borbi za broncu kategorije -70kg Barbara Matić izgubila je protiv Nizozemke Kim Polling sudačkom odlukom.

– Sve ono što volimo događa se ovog vikenda u Parizu i potrebna je samo jedna fotografija da shvatimo da je ovo kotao u kojem se krčka najbolji judo, ali nije dovoljno samo imati veličanstven stadion, on mora biti ispunjen publikom znalaca i zaljubljenika u judu i baš zato ga zovemo ‘judaški Wimbledon’. Glavna zvijezda danas je tu bila deseterostruki svjetski prvak Francuz Teddy Riner, a zahvaljujući Barbari Matić (JK ‘Pujanke’ – Split) u Parizu smo opet imali predstavnika u finalnom bloku – istaknuli su iz Hrvatskog judo saveza.

– S obzirom na to da sam cijeli turnir vukla ozljedu prepone stvarno sam zadovoljna, što se tiče polufinala Španjolka je zaista ovaj puta bila bolja. Odlično se taktički pripremila, svaki puta je bila ispred mene, jednostavno nisam mogla svoj gard uspostaviti kako treba i na kraju poentirati, mislim da je to zasluženo. A evo ova borba protiv Kim nakon svih poraza, ja mislim da sam danas ušla možda najbolje u borbu i to se pokazalo po napadima, ali eto nažalost umjesto da bude moje bacanje, bio je hansokumake (op. a. diskvalifikacija) za mene jer sam dotakla glavom bod. Zadovoljna sam s ovom borbom, to mi je posebno bitno bilo da ne budem loša kao u prijašnjim ishodima, možemo reći da sam zadovoljna – kazala je Matić.

Turnir u Parizu, ako bi gledali imena, jednak je svjetskom prvenstvu. Neki sanjaju barem jednom osvojiti medalju u Francuskoj, a ona je danas odradila svoj treći finalni blok zaredom na jednom od najprestižnijih sportskih događaja. Neki koji su na ovogodišnjem izdanju ovdje osvojili zlato, ne mogu se pohvaliti ovakvom statistikom:

– Znam, sigurno da smo htjeli bolje otvoriti godinu, s medaljom barem, peto mjesto je uvijek je najgore. Ostaje nam još za raditi dalje, prvo sanirati ovu ozljedu, ima još turnira, duga je godina, samo da budemo zdravi – naglasila je Matić.

Bodovi za Olimpijske igre se skupljaju, zlatna medalja nosila je 1000 bodova, srebro 700 bodova a bronca 500 bodova. Kada se linija podvuče, bitan je svaki bod, novih 360 bodova pridodano je pored imena Barbare MATIĆ. Matić je danas svladala Stolze (GER), Jager (NED), Telstidou (GRE) dok je poražena od Tsunode-Rousant (ESP) i Polling (NED).

– Ma je bodovi su tu, ali eto mi smo u sad u nekoj toj fazi da ciljamo medalje, što boljeg sjaja. S plasmanom kao s plasmanom nismo zadovoljni, ali s prikazanim borbama jesmo – dodala je za kraj MATIĆ.

– Posljednjih godina patili smo; zbog globalne pandemije tribine su se ispraznile. Judo je bio prisutan, ali su nedostajale vibracije. Ponovno smo ih našli ovaj vikend, a zadovoljstvo koje osjećamo ne može se opisati. Morate to doživjeti, morate biti ovdje. Jesmo i jednostavno smo sretni – zaključili su iz Hrvatskog judo saveza.

Foto: Gabi Juan (EJU)

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist