Sport

Barakude pobijedile Amerikance, prvi put zaigrali u bazenu na kojem će se održati Europsko prvenstvo

bazen sava ep 2024 barakude

Hrvatska reprezentacija je u četvrtak navečer, prvi put zaigrala u jednom od bazena na kojem će se igrati skorašnje Europsko prvenstvo u našoj domovini (4. do 16. siječnja 2024.), javla HVS.

Barakude su naime odigrale i još jednu prijateljsku pripremnu utakmicu protiv SAD u Zagrebu (pobjeda 15:13), ali sada prvi put na plivalištu Mladosti, na kojem su proteklih dana postavljene montažne tribine za Europsko prvenstvo. Jedna je tribina postavljena iza gola (istočna strana), a druga je pak produžetak glavne tribine (sjeverna strana). Ovim proširenjem, kapacitet zagrebačkog bazena na kojem će se igrati i utakmice za medalje i konačan poredak u vrhu Europe, je podignut na zavidnih 2.000 mjesta!

Na bazenu je pojačana rasvjeta, uvode se i tzv. snop-reflektori koji će ponuditi dodatan video-ugođaj tijekom Europskog prvenstva, poboljšano ozvučenje, a uskoro će se postaviti i veliki video-zid. Mnogi koji pohode bazen uz Savu, neće ga prepoznati od 4. siječnja.

Inače, što se same utakmice tiče, u hrvatskoj su postavi za razliku od prve utakmice, bili Mate Anić, Josip Vrlić, Luka Bukić, Filip Kržić, te Marko Žuvela. Na tribinama su dakle ostali Marko Bijač, kapetan Ivan Krapić, Loren Fatović, Franko Lazić, Andrija Bašić, te ponovo četvrti centar Antonio Dužević.

Hrvatska je i još jednom pobijedila SAD, drugi put u 48 sati i to je ono što prvo valja zabilježiti, iako je riječ o prijateljskoj utakmici. Ovog puta Amerikanci, za razliku od sraza u Sveticama nisu niti jednom poveli, imali su tek dva poravnanja (1:1 i 3:3). Hrvatska je praktički pitanje pobjednika razriješila krajem treće četvrtine vodstvom 8:4, a potvrdila sredinom treće dionice i s vodstvom 11:6. Kasnije je došlo do manjeg opuštanja što je rezultiralo time da su SAD uspjele ipak ublažiti svoj poraz.

– Ovo je ipak samo pripremna utakmica koju smo mi dobro otvorili, a onda su mislim suci unijeli malo konfuzije s nekim odlukama. Ipak, nećemo i ne smijemo komentirati suđenje već valja nas gledati – rekao je nakon utakmice vratar Toni Popadić koji je imao 12 obrana uz dodatak.

– Mi smo odigrali loše drugo poluvrijeme. Previše pogrešaka. Ta obrana mora biti puno bolja, puno kvalitetnija. Ovako su nam oni “stali” u M-zonu, počeli raditi probleme, ali opet… imamo puno za naučiti iz ove utakmice – dodao je.

Najbolji strijelac Luka Bukić (5 golova) naveo je da ipak to sve skupa izgleda sve bolje i bolje.

– Primili smo pred kraj nekoliko “laganih” golova koje nismo trebali, ali mislim da sve ipak ide u dobrom smjeru – rekao je Bukić.

Hrvatski reprezentativci će nastaviti s priprema u Zagrebu do 23. prosinca, nakon čega slijedi kraći odmor za Božić, te iznova okupljanje 26. ovog mjeseca, ponovo u Zagrebu.

 

Pročitajte još

MEĐUNARODNI TURNIR Dvanaest medalja i dva pehara za Taekwondo klub Shark

Dulist

Najmlađi nogometaši NK Župa dubrovačka prvaci županije

Dulist

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist