Sport

BARAKUDE IZGUBILE PROTIV ŠPANJOLSKE Ništa od finala Svjetskog prvenstva

BARAKUDE IZGUBILE PROTIV ŠPANJOLSKE Ništa od finala Svjetskog prvenstva

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Bolja je bila reprezentacija Španjolske koja je Barakude dobila s 10:5.

Na startu dvoboja, donosi gol.dnevnik.hr, Španjolska je dva puta vodila, no zaostatak su brisali Žuvela i Bukić kji su pogađali s igračem više za 1:1 i 2:2. Krajem prve četvrtine zabio je Harkov za 3:2 hrvatske reprezentacije što je, pokazalo se do kraja ogleda, bilo jedino vodstvo Hrvatske na ovom polufinalnom susretu.
Od druge četvrtine krenuli su problemi Hrvatske u napadu. Žestoka španjolska obrana i vratar Aguirre bili su veliki problem za izabranike Ivice Tucka. Nije išlo s igračem više, pokušavalo se s uplivavanjima, ali u svakom smislu su se od španjolsku obranu odbijali hrvatski napadi.
U drugoj dionici dva pogotka postigao je Granados za 5:3 Španjolske, dok je u trećoj četvrtini probleme stvarao Sanahuja koji je zabio dva pogotka za odlazak Španjolaca na +3 (7:4).
Popadić i Bijač na vratima te kompletno hrvatska obrana nije odrađivala loš obrambeni posao, no napad nikako nije mogao stvoriti potpuni rezultatski kontakt sa suparnikom. Ipak, krajem treće četvrtine Bašić je iz daljine smanjio na 5:7 i time dao nadu.
No, u zadnjoj četvrtini prvo je Granados povećao na 8:5, dok je tri i pol minute prije kraja Mallarach zabio za velikih 9:5 i potvrdu španjolske pobjede.
Hrvatske reprezentativce u nedjelju čeka borba za brončanu medalju protiv Grčke.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist