Sport

BORBA ZA BRONCU Bijač: ‘Moramo učiniti sve kako bismo donijeli medalju u Hrvatsku’

BORBA ZA BRONCU Bijač: 'Moramo učiniti sve kako bismo donijeli medalju u Hrvatsku'

‘Barakude’ u nedjelju u 14.30 sati ulaze u bazen s reprezentacijom Grčke u borbi za brončanu medalju na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu. Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak istaknuo je kako je riječ o trenutno najvažnijoj utakmici.

– Čim se igra za medalju, to je nešto posebno. Treba zaboraviti sve što je bilo dosada, i pobjede i poraze. Predstoji taj zadnji korak, najvažniji korak. Velika stvar je osvojiti medalju. Znam što znači bronca. I kad izgubite finale, i kad uzmete srebro, to je najtužniji momenat. Zbog toga, bronca je strašno velika i sve što imamo dat ćemo od sebe da to pokušamo napraviti – rekao je Tucak. Komentirao je i kako je grčka reprezentacija sjajna, međutim, kako je naveo u izjavi, vjeruje da ih mogu pobijediti.

-Vjerujem da ćemo izvući maksimum. Čeka nas teška utakmica, ali vjerujem u svoje momke – dodao je Tucak.

Reprezentativac Marko Bijač rekao je da je Španjolska u jučerašnjoj utakmici bila bolja od Hrvatske te da su zasluženo ušli u finale.

-Nismo imali odgovora na njihovu ‘agresivnu’ i pokretljivu obranu. Nećemo previše o toj utakmici. Sutra nas čeka najvažnija utakmica na turniru koja odlučuje o medalji. Čeka nas Grčka, jedna sjajna ekipa. Moramo usmjeriti sve naše misli ka sutrašnjoj utakmici za treće mjesto. Ako osvojimo medalju, to je jedan uspjeh za novu mladu ekipu. Moramo učiniti sve kako bismo donijeli medalju u Hrvatsku – kazao je.

Nova mlada ekipa je, kako kaže, za jedan skalin željnija medalje jer se u njoj nalazi nekoliko reprezentativaca koji dosad nisu osvojili medalju na ovako velikom natjecanju.

-To je jedan dodatan motiv, njima, ali i nama starijima kako bismo učinili sve da ti momci osvoje prvu veliku medalju. To bi nam puno značilo. Od prve sekunde moramo ući agresivno kako bi Grci osjetili našu želju za medaljom. Ako budemo pravi, imamo šanse ostvariti pobjedu – rekao je.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist