Grad

BAN Ima novaca za obeštećenje građana

BAN Ima novaca za obeštećenje građana

Ima novaca za obeštećenje građana koji su oštećeni naplatom parkiranja po gradskoj Odluci o naplati parkiranja koja je nedavno ukinuta kao nezakonita, tvrdi odvjetnik Ivica Ban.

– “Zlatna koka”, gradsko javno poduzeće, “Sanitat Dubrovnik d.o.o.” ostvarilo je u prošloj 2013. godini naplatom parkiranja po gradskoj Odluci o naplati parkiranja koja je nedavno ukinuta kao nezakonita dobit od 2.947.164 kune. Dobit bi bila i veća da iz dobiti ostvarene naplatom parkiranja nije trebalo pokriti loše poslovanje iz drugih djelatnosti “Sanitata” u kojima je ostvaren gubitak (“pauk” služba, upravljanje tržnicama).

Za očekivati je da će gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, dobit “Sanitata” iz 2013.g. ostvarenu naplatom parkiranja po gradskoj Odluci o naplati parkiranja koja je ukinuta kao nezakonita u cijelosti iskoristi za obeštećenje građana koji su oštećeni nezakonitom naplatom parkiranja po toj odluci.

Da se podsjetimo ranija gradska Odluka o naplati parkiranja je ukinuta kao nezakonita iz razloga što su parkirališna mjesta po toj odluci bila određena protivno propisima o sigurnosti prometa, te što je odluke o parkirališnim mjestima i cijenama parkiranja po toj odluci protivno zakonu donosio gradonačelnik.

“Izvješće o poslovanju Sanitata Dubrovnik d.o.o. u 2013.godini pokazuje:

– rast ukupnih prihoda od 2,9%,

– smanjenje ukupnih rashoda za 8,5,

– poslovanje s dobiti od 2.947.164 kune, što je za 153,7% više od dobiti ostvarene u 2012. godini,

– intenzivna ulaganja u dugoročnu imovinu,” – ističe Ban i donosi linkove:

LINK 1

LINK2

 

 

 

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist