DuList IN

Balerine razveselile dječicu u Kazalištu

balerine KMD

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik i ove godine, po peti put, organizirala je projekt ‘Dan u baletnoj školi’, čija namjera je bila potaknuti učenike na ovakvu vrstu naobrazbe.

Projekt je u protekle 4 godine pogledalo preko 2500 učenika i predškolaca osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada Dubrovnika i okolice, a prvenstveno je namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole te predškolcima.

U projektu su sudjelovale učenice predškolskog baletnog odjela i osnovne baletne škole, njih 40 učenica, a program je bio podijeljen u dva dijela od kojih prvi dio predstavlja svakodnevne vježbe / učenje / u baletnoj dvorani, a u drugom dijelu učenice se predstavljaju sa već naučenim baletnim točkama, kazala nam je Zrinka Japunčić.

‘Ples klaunova’ -pripremni razred, ‘Raštimani orkestar’ – pripremni I.razred (nastavnik i koreograf Zrinka Japunčić)

‘Ruska kadrila’ – I.razred (nastavnica i koreograf Ana Gavrilica)

‘Cats’ – II.razred (nastavnica i koreograf Alida Vuković)

‘Ples patuljaka’ i ‘Muzička kutija’ (nastavnica i koreograf Gizela Galloulline)

‘Valcer cvijeća’ – IV.razred (nastavnica i koreograf Tea Prkačin)

– Cijeli početni dio predstave osmišljen je na način da i djeca u publici aktivno sudjeluju u interakciji sa pročelnicom odjela koja im je objasnila kako se u baletnoj školi rade vježbe, pokazali smo što tražimo na audiciji… I naravno pozivamo svih da nam se, ako to žele, priključe… Naime, audicije su 16.5. i 13.6. od 10 do 12 u baletnoj školi – kazala nam je Zrinka!

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist