Sport

BADMINTON Šest medalja za Aedium u Srbiji

BADMINTON Šest medalja za Aedium u Srbiji

Proteklog vikenda u Novom Sadu se odigralo Međunarodno prvenstvo Srbije za podmladak na kojem su nastupili igračice i igrači iz ukupno 16 država.

Na turniru su nastupili i članovi Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika i ostvarili veliki uspjeh osvojivši ukupno 6 medalja.

U konkurenciji mlađih kadetkinja do 13 godina Barbara Janičić je pojedinačno osvojila srebrnu medalju. Najprije je u grupi pobijedila dvije igračice iz Srbije i Gruzijku, a onda je u četvrtfinalu bila bolja od još jedne igračice iz Srbije. U polufinalu je pobijedila Bugarku Ivanovu, a u finalu je bolja od nje bila Marija Sudimac iz Srbije.

U istoj konkurenciji Andrea Vlašić je zaustavljena u četvrtfinalu, a prethodno je u grupi pobijedila protivnice iz Srbije, Bugarske i Gruzije.

Barbara i Andrea su u konkurenciji ženskih parova osvojile brončanu medalju pobijedivši dva para iz Srbije i jedan par iz Gruzije, a u polufinalu su izgubile od para iz Srbije Lončar/Sudimac, kasnijih pobjednica turnira.

U konkurenciji kadetkinja do 15 godina Mia Čerjan je pojedinačno osvojila brončanu medalju. U grupnom dijelu natjecanja pobijedila je igračice iz Slovačke, Bosne i Hercegovine i Austrije, a onda je u četvrtfinalu bila bolja od igračice iz Alžira. U polufinalu je izgubila od kasnije pobjednice turnira Marije Sudimac iz Srbije.

U ženskim parovima Mia je osvojila srebrnu medalju, zajedno sa suigračicom iz Zagreba Ingom Sadaić. U grupi su pobijedile sve protivnice, a u polufinalu su bile bolje od para iz Bugarske. U finalu su bolje od njih bile igračice iz Srbije Sudimac/Velemir.

U konkurenciji mlađih juniora do 17 godina Marin Šućur je osvojio brončanu medalju u parskoj konkurenciji zajedno sa suigračem iz Srbije Aleksom Lutovac. U polufinalu su izgubili od para iz Srbije, koji su na kraju i pobijedili u toj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji Marin je u grupi dobio meč protiv igrača iz Srbije, a izgubio meč protiv Pakistanca, što nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale.

Foto: Badmintonski klub Aedium

Pročitajte još

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist