Aktualno

Bačić o novom adutu HDZ-a: ‘Ušao je u ovu utakmicu jer je vidio kaos koji stvaraju Milanović i SDP’

branko bacic 1

HDZ je u četvrtak u Splitu predstavio svoje kandidate. Za Dnevnik Nove TV Branko Bačić, potpredsjednik HDZ-a, naveo je da po sedmi put ide po povjerenje građana.

Prije četiri godine prvi na listi u desetoj izbornoj jedinici bio je Vili Beroš. Tada je i osvojio najviše preferencijalnih glasova. Ovog puta prvi na listi je Branko Bačić.

– Na razni predsjedništva HDZ-a ocijenili smo da će u ovom trenutku Beroš svoj najveći doprinos pružiti u 6. izbornoj jedinici, a ja sam preuzeo nositelja liste u svojoj izbornoj jedinici u kojoj 7. puta idem po povjerenje građana – rekao je Bačić i dodao kako su tamo njegovi korijeni.

Upitan o ulasku Damira Krstičevića u izbornu utakmicu, potpredsjednik HDZ-a kazao je da je Krstičević omiljen u tom kraju.

– On je tu i on je ocijenio da je ovaj kaos koji stvaraju Milanović i SDP izvan svakih demokratskih procesa, on je to procijenio i ušao u utakmicu – rekao je.

Reportera Dnevnika zanimalo je i s kojim programom HDZ ide pred birače u Dalmaciji.

– Naš je program predstavljen na 20. općem saboru, sve projekte i programe za građane Hrvatske. U 10. jedinci projekti su već u tijeku – rekao je Bačić i obećao da će do kraja 2028. završiti obilaznicu u Splitu.

Bačić također tvrdi kako je HDZ “daleko najjača politička stranka” i dodaje kako SDP ne nudi ništa dobro narodu.

Bačić kaže i da se u četvrtak kratko pozdravio s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji planira u izbornu utakmicu.

Pročitajte još

PROVJERITE POLICE Još jedna morska sol povučena s tržišta

Dulist

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist