Aktualno

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

Ivona Pejić Nikolac, pomoćnica direktora za financije Dubrovnik Babin kuka, zatražila je od ministra Gordana Marasa pomoć u rješavanju problema s kojima se ova hotelska kuća susreće zbog tužbe Grada Dubrovnika.

Javno je na sjednici Gospodarskog vijeća ŽGK upoznala ministra s ovim 'problemčićem'. Istaknula je kako je još 2009. godine donesen Urbanistički plan uređenja za razvoj velikih projekata, a među njima i veliki multifunkcionalni centar s kongresnim centrom, shopping centar te turističke vile u zelenilu.

No, sve je to zaustavljeno zbog tužbe Grada Dubrovnika, zbog koje je, istaknula je Pejić Nikolac, zemljište od 270 tisuća metara četvornih, na čijem se dijelu trebaju realizirati i spomenuti projekti, blokirano. A samim time je blokirana i velika investicija Dubrovnik Babin kuka.

Također je napomenula kako je Dubrovnik Babin kuk uložila 110 milijuna eura u obnovu hotelskih kapaciteta, te da je riječ o tvrtki koja ima preko 3700 ležajeva u hotelksim objektima te auto kampu. U ovoj godini Dubrovik babin kuk očekuje i 15 postotno poboljšanje poslovanja u financijskom smislu.

– Upućujemo molbu ministru da nam pomogne u rješavanju ovog problema – rekla je Ivona Pejić Nikolac, zaključivši kako je dosad Babin kuk generirao štetu od 176 milijuna kuna zbog blokade zemljišta.

Pročitajte još

[FOTO] Prekrasno uređena crkva svetog Vlaha za nadolazeću Festu

Dulist

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija