Aktualno

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

Ivona Pejić Nikolac, pomoćnica direktora za financije Dubrovnik Babin kuka, zatražila je od ministra Gordana Marasa pomoć u rješavanju problema s kojima se ova hotelska kuća susreće zbog tužbe Grada Dubrovnika.

Javno je na sjednici Gospodarskog vijeća ŽGK upoznala ministra s ovim 'problemčićem'. Istaknula je kako je još 2009. godine donesen Urbanistički plan uređenja za razvoj velikih projekata, a među njima i veliki multifunkcionalni centar s kongresnim centrom, shopping centar te turističke vile u zelenilu.

No, sve je to zaustavljeno zbog tužbe Grada Dubrovnika, zbog koje je, istaknula je Pejić Nikolac, zemljište od 270 tisuća metara četvornih, na čijem se dijelu trebaju realizirati i spomenuti projekti, blokirano. A samim time je blokirana i velika investicija Dubrovnik Babin kuka.

Također je napomenula kako je Dubrovnik Babin kuk uložila 110 milijuna eura u obnovu hotelskih kapaciteta, te da je riječ o tvrtki koja ima preko 3700 ležajeva u hotelksim objektima te auto kampu. U ovoj godini Dubrovik babin kuk očekuje i 15 postotno poboljšanje poslovanja u financijskom smislu.

– Upućujemo molbu ministru da nam pomogne u rješavanju ovog problema – rekla je Ivona Pejić Nikolac, zaključivši kako je dosad Babin kuk generirao štetu od 176 milijuna kuna zbog blokade zemljišta.

Pročitajte još

Kako pad inflacije, ukidanje APN-a i rast kamata na stambene kredite utječu na tržište nekretnina?

Ivana Mijić Vulinović

ELAFITI SLALOM Požurite, uskoro završava prvi krug prijava

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist.hr