Aktualno

Babin kuk zbog tužbe Grada traži pomoć ministra

Babin Kuk

Ivona Pejić Nikolac, pomoćnica direktora za financije Dubrovnik Babin kuka, zatražila je od ministra Gordana Marasa pomoć u rješavanju problema s kojima se ova hotelska kuća susreće zbog tužbe Grada Dubrovnika.

Javno je na sjednici Gospodarskog vijeća ŽGK upoznala ministra s ovim 'problemčićem'. Istaknula je kako je još 2009. godine donesen Urbanistički plan uređenja za razvoj velikih projekata, a među njima i veliki multifunkcionalni centar s kongresnim centrom, shopping centar te turističke vile u zelenilu.

No, sve je to zaustavljeno zbog tužbe Grada Dubrovnika, zbog koje je, istaknula je Pejić Nikolac, zemljište od 270 tisuća metara četvornih, na čijem se dijelu trebaju realizirati i spomenuti projekti, blokirano. A samim time je blokirana i velika investicija Dubrovnik Babin kuka.

Također je napomenula kako je Dubrovnik Babin kuk uložila 110 milijuna eura u obnovu hotelskih kapaciteta, te da je riječ o tvrtki koja ima preko 3700 ležajeva u hotelksim objektima te auto kampu. U ovoj godini Dubrovik babin kuk očekuje i 15 postotno poboljšanje poslovanja u financijskom smislu.

– Upućujemo molbu ministru da nam pomogne u rješavanju ovog problema – rekla je Ivona Pejić Nikolac, zaključivši kako je dosad Babin kuk generirao štetu od 176 milijuna kuna zbog blokade zemljišta.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist