Grad

Azil za životinje seli u Trsteno?

blank

Usprkos činjenici da su vijećnicima materijali za izmjene i dopune GUP-a i PPU-u Grada Dubrovnika dostavljeni jučer, na današnjoj sjednici ta točka nije maknuta s dnevnog reda.

-Ministarstvo nam je dalo suglasnost tek u četvrtak navečer – rekla je uvodno gradska pročelnica za urbanizam Jelena Lončarić.

-Ja sam pod stresom posljednjih dana, bilo je naporno. Moram vam reći, naravno odluka je na vama (vijećnicima), ali imamo dosta investitora koji čeka na prostorne planove, tu je pitanje ACI-ja, pitanje reciklažnog dvorišta, Turističke škole itd. Ako se do ponedjeljka ne usvoje ovi planovi mora ići nova javna rasprava, i onda to moramo raditi po novom zakonu. Bilo bi uputno da to radimo po starom zakonu jer po se po novom zakonu mora  pristupiti izradi studije strateškog utjecaja na okoliš što bio prodžilo cijeli proces – rekla je Lončarić.

-Na prostorni plan je stiglo 536 primjedbi od pravnih osoba, te 181 primjedba od fizičkih osoba. Meuđu bitnijim izmjenama treba naglasiti kako su u tijeku pregovori s vlasnikom zemljišta da se azil za životinje izmjesti u Trsteno, korigirani su uvjeti gradnje i uvjeti za rezidencijalne vile izvan užeg gradskog područja – istaknula je među ostalim predstavljajući ovaj PPU Zrinka Rudež ispred IGH.

Govoreći o izmjena i dopunama izglasanog GUP-a najveća primjedba odnosila se na kratak rok u kojem je sve zaključeno, no nadležni su za sve okrivili ‘teško skupljanje svih potrebnih suglasnosti’.

Pročitajte još

ELEKTROJUG DUBROVNIK Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

PRITUŽBE NA DIREKTORA DOMOUPRAVE Gradonačelnik: Žale se jer moraju doći na posao! Mislio sam da se netko šali!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Za godinu dana cestom Tamarić rasteretit će se Ulica Bartola Kašića

Dulist