Zanimljivosti

ATRAKCIJA NA PELJEŠCU U nedjelju ne propustite prvi stonski oldtimer rally

oldtimeri stradun 26112017 7

U nedjelju nas na Pelješcu očekuje prvi Oldtimer Rally Ston u organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik i pod pokroviteljstvom Općine Ston. Rally povijesnih vozila ukupne je duljine oko 50 kilometara i promotivnog je karaktera, s ciljem afirmacije Pelješca kao atraktivne auto-destinacije. Cilj organizatora je učiniti ovu manifestaciju tradicionalnom i uzdići je s promotivnog na natjecateljski rang u idućim godinama, sukladno pravilima Hrvatskog oldtimer saveza.
Rally se održava na javnim prometnicama uz poštivanje prometnih pravila i neće remetiti redovno odvijanje prometa. Start je u 10:00 sati s odmorišta Komarna na kopnenoj strani Pelješkog mosta, odakle će više od sedamdeset posada odvesti prvu etapu do Putnikovića gdje će posjetiti Dom vinarske tradicije. Druga etapa će startati u 12 sati i voditi preko nove pelješke ceste, tek otvorenom obilaznicom Stona do čvora Zaton Doli, odakle će se sudionici preko Zamasline vratiti u Ston. Automobili će biti izloženi na Placi u Stonu od 13 do 15 sati. Skup će završiti podjelom priznanja u Tvrđavi Kaštio.
Podršku rallyju su uz Općinu Ston pružili Poljoprivredna zadruga Putnikovići, Hrvatske ceste i Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Foto: Ilustracija/oldtimeri na Stradunu

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist