Zanimljivosti

[ATRAKCIJA ISPRED REVELINA] Konavljani na tovaru donijeli vina i led s vrhova Sniježnice

Ušetali su Konavljani ove subote kroz Vrata od Ploča u narodnim nošnjama i s tovarom na kojem su Dubrovčanim i njihovim posjetiteljima donijeli led i izvrsna vina. Oživjeli su tako tradiciju dopremanja leda u Dubrovačku Republiku iz ledenica sa Sniježnice koji je u ta vremena predstavljao pravu senzaciju. Dubrovački gospari svakodnevno su i u vrijeme ljetnih vrućina koristili led. Prema zapisima koji datiraju iz 1783. godine, od 20. svibnja do 20. kolovoza u Grad je došlo više od 15 tona leda što znači da je prosječna dnevna potrošnja bila 170 kg. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle. Danas se u Konavlima proizvode izvrsna vina, a vrh vinske ponude predstavljaju malvasije konavoskih proizvođača.

Konavoska ponuda vina predstavljena je tako ove subote brojnim posjetiteljima, uz naravno dobru glazbu, veselje i smijeh. Malo tko je propustio priliku vidjeti što to Konavljani nude, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

Dulist

[VIDEO] ‘SAMO SU PROTUTNJILI’ Tri američka ‘Black Hawka’ preletjela grad

Dulist

Nagrađeni najljubazniji sudionici u prometu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija