Zanimljivosti

[ATRAKCIJA ISPRED REVELINA] Konavljani na tovaru donijeli vina i led s vrhova Sniježnice

Ušetali su Konavljani ove subote kroz Vrata od Ploča u narodnim nošnjama i s tovarom na kojem su Dubrovčanim i njihovim posjetiteljima donijeli led i izvrsna vina. Oživjeli su tako tradiciju dopremanja leda u Dubrovačku Republiku iz ledenica sa Sniježnice koji je u ta vremena predstavljao pravu senzaciju. Dubrovački gospari svakodnevno su i u vrijeme ljetnih vrućina koristili led. Prema zapisima koji datiraju iz 1783. godine, od 20. svibnja do 20. kolovoza u Grad je došlo više od 15 tona leda što znači da je prosječna dnevna potrošnja bila 170 kg. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle. Danas se u Konavlima proizvode izvrsna vina, a vrh vinske ponude predstavljaju malvasije konavoskih proizvođača.

Konavoska ponuda vina predstavljena je tako ove subote brojnim posjetiteljima, uz naravno dobru glazbu, veselje i smijeh. Malo tko je propustio priliku vidjeti što to Konavljani nude, a dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija