Sport

ATLETIKA Plećaš i Curić na Prvenstvu Hrvatske, a Živković postavio novi osobni u polumaratonu

ATLETIKA Plećaš i Curić na Prvenstvu Hrvatske, a Živković postavio novi osobni u polumaratonu

Atletičar AK Dubrovnik Ante Živković nastupio je na 22. izdanju polumaratona Mezzamaratona di San Gaudenzio koji se održavao u nedjelju 24. siječnja u Italiji. U sklopu održanog polumaratona održano je i Prvenstvo Italije, te u konkureniciji od 1865 natjecatelja Živković je s istrčanim vremenom 1:19;35 u cilj stigao 46., te postavio novi osobni rezultat.

Pobjednik polumaratona i prvak Italije postao je Michele Belluschi s rekordom staze 1:06:26, dok je kod žena slavila Sarah Aime L`eppe s vremenom 1:21:42. U kategoriji do 35 godina s istrčanim vremenom Živković je zauzeo 19. mjesto.

Ana Plećaš i Anđela Gabriela Curić sudjelovale su na Prvenstvu Hrvatske prošlu nedjelju koje se održalo u Rijeci. Plećaš je nastupila u skoku u dalj i u utrci na 60 metara. Prva dva skoka su imala prestup međutim bili su to dobri skokovi (oko 5 metara). Tijekom drugog skoka Plećaš je malo istegla mišić stoga je trenerica odlučila da se čuva za utrku na 60 metara. Plećaš je istrčala utrku za 8.74 i to je odličan rezultat s obzirom da nije mogla imati eksplozivan start zbog trenutne situacije.
Anđela Gabriela Curić nastupila je u bacanju kugle te u utrci na 60 metara s preponoma, te je nastup na Prvenstvu Hrvatske više poslužio kao jedan trening kako bi se definirali daljni kriteriji priprema za nadolazeća natjecanja.

AK Dubrovnik

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist