Hrvatska

Arhitekti pozivaju kolege da se pridruže timovima za brze preglede objekata u Banovini

Udruženje hrvatskih arhitekata, UHA poziva arhitektice i arhitekte da se pridruže timovima za brze preglede kako bi zajedno s ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli stanovnicima u područjima pogođenim potresom. Do sada je za pregled prijavljeno gotovo 17.500 objekata i taj broj stalno raste, pa je uključenje stručnjaka potrebno u što većem broju.

Nihov poziv prenosimo u cijelosti:

‘Pozivamo arhitektice i arhitekte da se pridruže timovima za brze preglede kako bi zajedno s ovlaštenim inženjerima građevinarstva pomogli stanovnicima u područjima pogođenim potresom. Do sada je za pregled prijavljeno gotovo 17.500 objekata i taj broj stalno raste, pa je uključenje stručnjaka potrebno u što većem broju.

Svi stručnjaci koji se žele uključiti trebaju se prijaviti putem obrasca nakon čega će na svoje mobitele primiti korisničko ime i lozinku s kojima se prijavljuju u aplikacije Collector for ArcGIS (prikupljanje podataka o građevinama) i ArcGIS Tracker (praćenje lokacije inženjera na terenu).

Prije odlaska na teren, svakako je potrebno proučiti upute i edukacijske materijale na stranicama Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo (lozinku za pristup materijalima i informacijama za stručnjake dobit ćete nakon prijave – razlikuje se od lozinke za prijavu u ArcGIS aplikacije).

Iako nismo ovlašteni za projektiranje konstrukcija, možemo biti od velike pomoći kolegama statičarima s prikupljanjem i unosom podataka i fotografija, stoga se odazovite i pomozimo najviše što možemo!’.

Pročitajte još

Opet rastu cijene goriva!

Dulist

Zainteresirani ste za subvencionirane stambene kredite? Požurite, prijave traju do 14. svibnja

Dulist

Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija