Aktualno

Arhitekt Davor Bušnja nominiran za Nagradu Viktor Kovačić

Udruženja hrvatskih arhitekata UHA objavilo je nominacije za godišnje nagrade, a nominirani projekti predstavit će se na Godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini. Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u svibnju 2023. godine u Zagrebu.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Za Nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektongskog stvaralaštva za 2022. godinu nominiran je arhitekt Davor Bušnja i to za Jašionicu, ZK odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnica.

U kategoriji su nominirani i Zoran Boševski, Boris Fiolić i Željko Golubić (Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga u Zagrebu) te Tomislav Ćurković, Zoran Zidarić (Vinarija Tomac, Jastrebarsko).

Za nagradu Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2022. godinu nominiran je Poslovni prostor javne zdravstvene ustanove u Pločama, autorice Ive Martinis. U kategoriji su nominirani i Moje mjesto pod suncem – adaptacija prostora, Rijeka (autori: Ana Boljar, Ida Križaj Leko, Enia Kukoč, Kristijan Mamić, Marin Nižić, Ariana Sušanj, Damian Sobol Turina) te rekonstrukcija rimskog kazališta, Pula (autor: Emil Jurcan).

Banner 300x250 DU 1

Ostale nominacije pogledajte ovdje. 

 

 

Foto: JAŠIONICA, ZK odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnica / foto: Bosnić+Dorotić

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist