Aktualno

Arhitekt Davor Bušnja nominiran za Nagradu Viktor Kovačić

Udruženja hrvatskih arhitekata UHA objavilo je nominacije za godišnje nagrade, a nominirani projekti predstavit će se na Godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini. Otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u svibnju 2023. godine u Zagrebu.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Za Nagradu Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektongskog stvaralaštva za 2022. godinu nominiran je arhitekt Davor Bušnja i to za Jašionicu, ZK odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnica.

U kategoriji su nominirani i Zoran Boševski, Boris Fiolić i Željko Golubić (Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga u Zagrebu) te Tomislav Ćurković, Zoran Zidarić (Vinarija Tomac, Jastrebarsko).

Za nagradu Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2022. godinu nominiran je Poslovni prostor javne zdravstvene ustanove u Pločama, autorice Ive Martinis. U kategoriji su nominirani i Moje mjesto pod suncem – adaptacija prostora, Rijeka (autori: Ana Boljar, Ida Križaj Leko, Enia Kukoč, Kristijan Mamić, Marin Nižić, Ariana Sušanj, Damian Sobol Turina) te rekonstrukcija rimskog kazališta, Pula (autor: Emil Jurcan).

Ostale nominacije pogledajte ovdje. 

 

 

Foto: JAŠIONICA, ZK odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnica / foto: Bosnić+Dorotić

Pročitajte još

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DEŠA VLAHUTIN Iako smo živjeli u raznim zemljama, želja mi je bila da se djeca rode u Gradu…

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija