Grad

Arheološki muzej financirat će se europskim sredstvima

Arheološki muzej financirat će se europskim sredstvima

Grad Dubrovnik predložio je da u Ulici Braće Andrijića 7, u zgradi nekadašnjeg zatvora i bastionu sv. Spasitelja te arheološkog nalazišta Pustijerna bude smješten Arheološki muzej, a Konzervatorski odjel u Dubrovniku odobrio je prijedlog namjene tog prostora. Sukladno konzervatorskim smjernicama i muzejskim standardima i ostaloj dokumentaciji potrebna je kompletna adaptacija prostora – naglasili su nam nedavno iz Dubrovačkih muzeja u upitu kojeg smo poslali nakon što je na izložbi ‘150 godina Dubrovačkih muzeja’ ravnateljica Ivona Michl podsjetila na ovu lijepu novost.

U suradnji s Gradom Dubrovnikom, Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku i Zavodom za obnovu Dubrovnika, nastavlja se izrada projektne i ostale potrebne dokumentacije za prostor stalnog postava Arheološkog muzeja u Dubrovniku. A no što nas je konkretno zanimalo jest hoće li se adaptacija financirati iz vlastitih sredstava Muzeja, iz proračuna Grada Dubrovnika ili putem EU sredstava, te kolika je ukupna vrijednost adaptacije prostora s obzirom na specifičnu namjenu istog.

– Namjera Grada Dubrovnika je projekt arheološkog muzeja na lokalitetu Pustijerna, po spremnosti, prijaviti na financiranje iz EU fondova. Dok izvedbeni projekt ne bude završen, ne mogu se znati niti troškovi adaptacije. Smjernice Konzervatorskog odjela o razini i obujmu dokumentacije potrebne za uspostavljanje arheološkog muzeja na navedenom lokalitetu, uključujući i ulicu Ispod mira te bastion sv. Spasitelja, zaprimljene su 1. srpnja – naglasit će nam iz Grada Dubrovnika odgovarajući na upit vezan za budući Arheološki muzej. Zamolili smo i za informaciju o ukupnoj vrijednosti projektne i ostale dokumentacije.
– Zavod za obnovu Dubrovnika u svom programu rada za ovu godinu nosi izradu tražene dokumentacije, kao i financijsku stavku od 250 tisuća kuna za podmirenje tih troškova. Izrada dokumentacije bit će financirana iz Proračuna Grada Dubrovnika – zaljučuju u svom odgovoru iz Grada Dubrovnika.
MNJB

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist