Sport

Antun Račić izgubio protiv 24-godišnjeg Poljaka Jakuba Wiklacza

Antun Račić izgubio protiv 24-godišnjeg Poljaka Jakuba Wiklacza

Trebala je to biti borba kojom će se Antun Račić iskupiti za poraz od Sebastiana Przybysza kojim je ostao bez pojasa KSW prvaka bantam kategorije, no doživio je još veće razočaranje. Nedovoljno oprezno ušao je u hrvanje te je dozvolio Jakubu Wiklaczu da mu vrat uhvati u giljotinu, a onda ga i prisili na tapkanje. I to sve u uvodnim minutama borbe, piše Fightsite.hr.

Sam početak borbe nije dao naslutiti ono kako je ista završila. Trebalo je samo desetak sekundi da Račić upiše prvo rušenje, no Wiklacz je u padu reagirao hvatanjem vrata. Ipak, nije mladi Poljak time uspio ništa napraviti, nije njegov zahvat bio dovoljno čvrst. Račić se izvukao i završio u gornjoj poziciji, a onda nakon ustajanja radi uz ogradu te kreće na novo rušenje.

Kao da mu prvi pokušaj rušenja nije bio dovoljno upozorenje, Račić je ponovno borbu na pod odveo na isti način. Jednako tako, Poljak još jednom hvata vrat, ali ovog puta giljotinu zatvara puno bolje i čvršće. Nije tako što Račić očekivao, ostalo je neupitno iznenađen, no prisiljen je na tapkanje. Wiklacz je tako došao do pobjede koju je rijetko tko očekivao i to brzinom kakvom vjerojatno niti sam nije vjerovao da može. Od dva borca koji su se nadali trilogiji protiv prvaka Przybysha, on je taj koji će istu uskoro odraditi.

Račić je bio vidno razočaran, posebno zbog toga što je tako brzo sve završilo, što je završen prisiljavanjem na predaju prvi put nakon 2015. godine te što nije uspio ništa pokazati. Poljak se fantastično pripremio na njegova najjača oružja i tako je došao do ove ogromne pobjede.

Foto: Instagram

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist