Grad

Antun Perušina izabran za predsjednika Vijeća Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

Antun Perušina izabran za predsjednika Vijeća Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

Konstituirano je Vijeće Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik, a za predsjednika je izabran ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina.

Uspostavljanjem Regionalnog centra kompetentnosti stvorit će se pretpostavke za unapređenje kvalitete strukovnog obrazovanja, osigurati cjeloživotno obrazovanje kroz razvoj suvremenih kurikuluma i inovativnih modela učenja, osposobljavanjem nastavnika, predavača i mentora iz gospodarstva, te poticanje partnerstva s poslodavcima, javnim sektorom i ostalim dionicima. Uz predviđena ulaganja u infrastrukturu stvorit će se uvjeti za školovanje kadrova kroz učenje temeljeno na radu čime će se odgovoriti potrebama sve zahtjevnijeg tržišta rada. Osnovano Vijeće ima za cilj osiguravanje kvalitete uspostavljanja Regionalnog centra kompetentnosti te davanja smjernica i aktivne potpore čime će se osigurati najviša razina kvalitete srednjeg strukovnog obrazovanja, obrazovanje odraslih i cjeloživotnog učenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Na konstituirajućoj sjednici Vijeća bili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednica grada Dubrovnika, Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore, Ceha ugostitelja Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Turističke agencije Gulliver DMC te hotelske kuće Valamar Riviera d.d..

 

 

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist