Aktualno

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Hrvatski sabor

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku posjetili Hrvatski sabor

Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini  Europe Sanja Putica primila je u četvrtak studente Sveučilišta u Dubrovniku, koji su posjetili Hrvatski sabor.

Uz Puticu sa studentima su o obrazovnim, gospodarskim, ali i političkim temama razgovarali predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesna Bedeković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Domagoj Hajduković i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Predstavljen je rad u Hrvatskom saboru, naglasivši kako je otvaranje institucija prema građanima važan segment parlamentarnih aktivnosti. Dotakli su se i teme o važnosti lokalnih projekata koji doprinose ostanku mladih i zapošljavanju, posebno se osvrnuvši na daljnji razvoj Sveučilišta u Dubrovniku.

– Povezivanje obrazovnog sustava i gospodarstva ključ je daljnjeg uspješnog razvoja zemlje -rekla je Putica.

Nadalje, razgovaralo se o potrebi tehnološkog i digitalnog napretka, turističkim potencijalima, kurikularnoj reformi te korištenju sredstava iz fondova Europske unije. Svi su se složili da se u tom segmentu mora raditi na osiguranju ljudskih kapaciteta za pripremu projekata koji bi se mogli financirati. U pratnji studenata su bili i njihovi asistenti među kojima i Stjepan Srhoj, dobitnik prestižne nagrade, koju najboljim mladim ekonomistima dodjeljuje Austrijska
narodna banka.

Izvor: Hrvatski sabor

Pročitajte još

Peru Vićanu sud zabranio korištenje pomorskog dobra bez koncesije!

Dulist

Maro Kapović imenovan predsjednikom Sveučilišnog vijeća u Dubrovniku

Dulist

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

Dulist