Politika

ANDRO VLAHUŠIĆ Očekujem tijesnu pobjedu!

ANDRO VLAHUŠIĆ Očekujem tijesnu pobjedu!

Kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-SDP-HSU Andro Vlahušić uvjeren je kako će u nedjelju, 22. ožujka šesti put pobijediti HDZ! Posebno je zadovoljan brojem osvojenih mandata u Gradskom vijeću.

– Ovo je prva ozbiljna pobjeda lijeve koalicije – konstatirao je Vlahušić, čijih 10 vijećnika saziva sjednicu Gradskog vijeća s proračunom 31. ožujka. No, usprkos činjenici što još nema većinu u Gradskom vijeću, on se nada kako će njegov proračun proći, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, bez obzira što je identičan (uz dodatak od 10 milijuna kuna prihoda prenesenih iz prošle godine) onome iz prosinca 2014. godine. Tada Vlahušić i njegov proračun nisu podržali ni HDZ, ni Vićanov DDS, a ni KLGB Srđ je Grad, među kojima će Vlahušić, u slučaju pobjede u drugom krugu za gradonačelnika, morati potražiti saveznika.

Na pitanje s kojih će se to 13 ruku usvojiti njegov proračun, budući da njegova koalicija ima samo 10 mandata, odgovara:

– S onima koji će podržati proračun. U ovom trenutku ne pregovaramo s nikim što ne znači da ovih dana nećemo početi razgovore sa svima – odgovorio je Vlahušić.
– Hoćemo li nas deset uspjeti uz mene kao gradonačelnika napraviti većinu ili netko drugi ja to ne znam, ali ne vjerujem da kada me 22. ožujka građani izaberu za gradonačelnika i kad 31. ožujka predložimo 447 milijuna kuna težak proračun da će ga sad netko rušiti – smatra Vlahušić.

Osvrnuo se i na arbitražu za javnu garažu, te sporazum kojim bi se sve dubioze oko garaže riješile s 40 milijuna kuna, uvrštenih u njegov proračun.

– Naša priča je sljedeća: mi ćemo izvući sve naslijeđene probleme uključujući i lošu odluku HDZ-ovog poglavarstva oko garaže s jedinim uvjetom, a to je da dobijemo suglasnost državnih tijela da ne radimo kazneno djelo, i na tih 40 milijuna kuna zaradit ćemo novce. Razumijem i političku odluku HDZ-a oko garaže i želje za arbitražom jer je to njihov konačni obračun s Dubravkom Šuicom – ustvrdio je Vlahušić.

S deset dodatnih milijuna kuna Vlahušić će pokriti sva obećanja dana u kampanji.
– Andro Vlahušić ne daje lažna obećanja – rekao je Vlahušić.

Osvrnuo se i na izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a: ‘U Dubrovniku ćemo se dobro potući’.
– Što to znači? Dovoljno je znati kako me udaraju ispod pojasa. Čovjek se zapita u kakvom to vremenu i gradu živimo i znači li to da ćemo stvarno birati dvije momčadi koje će se tući s rukavicama ili bez njih. Mi idemo kruhom, a neki drugi idu kamenom. Puno je razlika između mene i Mata Frankovića. Očekujem da će biti tvrdo i neće biti lako, te poziva sve one koji su zadovoljni smjerom kojim Dubrovnik ide, zadovoljni s gradom koji ostavruje suficit i plaća sve ono što građanima treba.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Željko Raguž istaknuo je kako su prošla vremena u kojima se poraz slavio kao pobjeda, dok je kandidatkinja za zamjenicu Tatjana Šimac Bonačić kako se neće tući, ali ‘ovo je utakmica i moramo pokazati građanima tko je bolji’.

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Ukinimo vinjete za Pile, a svim građanima omogućimo besplatan promet oko Grada

Dulist

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist