Aktualno

Andro i svita (opet) u Americi

Andro i svita (opet) u Americi

Gradonačelnik Andro Vlahušić otputovao je „preko bare“, u New York, na poziv Kluba Dubrovnik i udruge Libertas Foundation.

Ali ne putuje sam, naravno. Vodi sa sobom cijelu svitu sretnih susputnika. Najsretnija dobitnica tog statusa sigurno je predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

Iskreno, s obzirom na njihovu dosadašnju suradnju, to je bilo i za očekivati. Muratti je za provedbu Vlahušićevih ideja revno održavala red u Gradskom vijeću, a treba biti iskren i kazati kako Vlahušićevi zamjenici Šimac-Bonačić i Šalja u zadnje vrijeme jačaju neke svoje silnice i zapravo mu ne bi bili pravi partneri za trač-partiju na višesatnom letu za Ameriku.

Osim Muratti, na dug put s gradonačelnikom uputili su se i pročelnici Igor Deranja i Marita Daničić te glasnogovornik Zoran Obradović, a posebno će ovim putovanjem biti zadovoljna predsjednica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, kojoj bi to trebao biti svojevrsni labuđi pijev, budući da se na skorom natječaju za mjesto direktorice očekuje da će Vlahušić istaknuti nekog novog aduta.

Glazbena pratnja Androvoj karavani je Braco Tepšić, a njegov nastup se očekuje i na svečanoj večeri i proslavi 70. obljetnice osnutka Kluba Dubrovnik u Harvard Clubu. Od gradonačelnikovog susreta s njujorškim gradonačelnikom Michaelom Bloombergom po svemu sudeći neće biti ništa, ali kako neslužbeno saznajemo, za našeg "mayora" i njegovu pratnji osmišljen je zgusnut i uzbudljiv program.

Neće Vlahušić stati samo na obilasku znamenitosti Velike Jabuke, već se sprema aktivno sudjelovati na ovogodišnjem turističkom sajmu The New York Times Travel Show, koji se odvija baš u vrijeme njegovog posjeta "gradu koji nikada ne spava". Točnije, očekuje ga posjet dvije poslovne radionice te radni sastanak s predstavnicima desetak najznačajnijih turoperatora koji organiziraju turističke boravke u Europi.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo čuti i vidjeti s kakvom "svjetskom" pričom će se ovaj put gradonačelnik iz bijelog svijeta vratiti u svoj grad. Ne bi čudilo da nam možda (opet) netko tamo odobri kakav kreditni potencijal od 500 milijuna kuna.

Ipak je Amerika zemlja snova, taman po Vlahušićevoj mjeri.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist