Kultura

‘AMOR U KNJIŽNICI’ Imate najljepšu ljubavnu pjesmu? Prijavite se na natječaj

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik su povodom Valentinova raspisale prvi Natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom ‘Amor u knjižnici’ u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od petoga do osmoga razreda te za učenike srednjih škola.

Uz suradnju s nastavnicima i profesorima hrvatskoga jezika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola prosudbeno povjerenstvo će od zaprimljenih radova izabrati tri najljepše ljubavne pjesme u obje kategorije.

Cilj ovoga natjecanja poticanje je i promoviranje literarnog stvaralaštva mladih te stvaranje prigoda u kojima se mogu upoznati s osobama sličnih interesa i s njima podijeliti svoja iskustva.

Rok do kojega dubrovačke škole mogu dostaviti radove je 4. veljače 2019. godine na e-mail adresu: informacijska.sluzba@dkd.hr

Na završnoj svečanosti, uz glazbena intermezza mladih glazbenika, čitat će se najbolja ostvarenja, a pobjednike natjecanja očekuju atraktivne nagrade.

Prosudbeno povjerenstvo za čitanje i ocjenjivanje pjesama čine akademik Luko Paljetak, Tajana Martić, profesorica hrvatskoga jezika i Renata Zlatković, dipl. knjižničarka i književnica.

Program se odvija uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. Usput pozivaju na ‘Amor u knjižnici’ na Valentinovo, 14. veljače, u 18 sati u Čitaonicu Narodne knjižnice.

Pročitajte još

Predstavljanje knjige ‘Libreta iz ostavštine Luke Dropca u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik’

Dulist

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

Dulist

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija