Kultura

DULIST I KMD NAGRAĐUJU Najbrži čitatelj osvaja ulaznice za predstavu ‘Glumice II. kategorije’

DULIST I KMD NAGRAĐUJU Najbrži čitatelj osvaja ulaznice za predstavu 'Glumice II. kategorije'

U tjednu povodom Feste sv. Vlaha u KMD-u će zaigrati jedna od najuspješnijih prošlogodišnjih predstava – ‘Glumice II. kategorije’ na maloj sceni Bursa. Tim povodom DuList u suradnji s gradskim teatrom najbržim čitateljima dijeli dvije ulaznice za izvedbe u petak, 1. veljače i subotu, 2. veljače. Dovoljno je na e-mail adresu nagradna@dulist.hr poslati svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) te u subjekt e-maila napisati KMD – Nagradna igra

‘Glumice II. kategorije’ – jedan od najizvođenijih naslova KMD-a u protekloj godini vraća se na malu Scenu Bursa 1. i 2. veljače 2019. s početkom od 20 sati! Riječ je od publike i kritike nadasve hvaljenom komadu u režiji Srđane Šimunović prema tekstu I. Vojnovića, D. Mojaša i S. Šimunović. U predstavi igraju Izmira Brautović, Nika Lasić & sama autorica/redateljica Šimunović.

Autorski projekt ‘Glumice II. kategorije’, pisan je ženskom rukom za žene, i posvećen je svim glumicama svijeta, svim ženama koje u ovim teškim vremenima uspijevaju pronaći sreću na daskama koje život znače. Tema ove predstave je ‘što se događa na dan premijere u garderobi’, u prostoru potpune privatnosti.

Gledateljima omogućavaju otvaranje svijeta koji je uvijek skriven iza baršunaste zavjese… Taj skriveni svijet koji u sebi sadrži borbu s tremom, životne probleme izvođača koji utječu na samu izvedbu. Kreativni proces stvaranja te individualnu moć svake glumice da se nosi sa svojim ‘demonima’. Unutar samog teksta nalazimo na fragmente tekstova velikih dramatičara, za koje su ove tri umjetnice/glumice/autorice posebno vezane (Vojnović i Mojaš). Ovaj autorski projekt je i ‘spa tretman’’. Glumice u ovom projektu generacijski su domino efekt prirodnih nasljednica i prethodnica u svakom pogledu, odnosno kako bi Vojnović to sročio ‘čuvarice – mučenice’.

Rezervacije ulaznica na blagajna@kmd.hr ili direktna online kupovina na www.ulaznice.hr

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist