Kultura

Jasna Held pripovijeda ‘Libro svetoga Vlaha’

Jasna Held, pripovjedačica narodnih bajki i legendi, održat će u četvrtak, 31. siječnja u 17 sati u prostoru Teatra Lero scensko pripovijedanje naslova ‘Libro svetoga Vlaha’ namijenjeno djeci i odraslima.

Ulaz je besplatan.

Pripovjeda: Jasna Held / Priredio i izabrao tekstove: Davor Mojaš / Scenografija i kostimografija: Lerovci / Svjetlo, ton i tehničko vodstvo: Mato Brnjić / Organizacija: Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

„Čuj, sveti Vlaho, / naše molitve glas! / Dubrovnik čuvaj svoj, / čuvaj sve nas!“ – Tako Dubrovnik pjeva o svom svecu zaštitniku stoljećima. Tako svi mi slavimo sveca zaštitnika grada kojeg Sveti Vlaho drži u svojoj lijevoj ruci. I nježno nas ljulja. I pazi, i ljubi i čuva. A Dubrovčani mu uzvračaju molitvama, pjesmom, spomenima i dobrim željama u kojima prepoznaju svoj san o skladu i ljepoti Grada koji nas čini sretnim i spokojnim. Jer znamo tko je uvijek s nama. I kada trčimo Stradunom, kada idemo u vrtić, izlazimo iz škole, šetamo s mamama i tatama a oni s našim bakama i djedovima. I sve nas pazi Sveti Vlaho. Kako on to može? Kako sve to uspijeva? Odakle mu takva moć? U Dubrovniku se za knjigu kaže da je libro. Svako libro u sebi krije tajne, čuva priče. S Lerom ćemo zamisliti da imamo to libro debelih korica od dugih godina, otvorit ćemo ga, listati i ispričati priču Svetog Vlaha. Ćuvajući to posebno libro u srcima.

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj, gostuje u Austriji, Verlikoj Britaniji i Španjolskoj. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je u dvadesetak Lerovih predstava, projekata i raznih drugih programa. U sklopu Lerovog programa za najmlađe ostvarila je bajki: Bus ruzmarina, Tri zlatne jabuke i Čupoglava.

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija