Kultura

„Allons enfants“ hit predstava Igara

„Allons enfants“ hit predstava Igara

 „Allons enfants“, dugoočekivani autorski projekt Boba Jelčića i Nataše Rajković, otvorio je premijerni dramski program 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 28. srpnja u Gradskoj vijećnici.

Projekt, koji se kroz sjednice Gradskog vijeća bavi osvještavanjem sadašnjeg, aktualnog trenutka grada, ali s pozivanjem na tradiciju, uznemirio je, ali i nasmijao sve prisutne, te izazvao ovacije i veliki pljesak. Predstava je sagrađena od sitnih ljudskih priča i od onih priča koje se tiču visoke politike te je prva predstava koja se igra u Gradskoj vijećnici.

Naziv posuđuje od istoimenog djela Iva Vojnovića, no „Allons enfants“ Boba Jelčića i Nataše Rajković odvija se mnogo kasnije, u vremenu drukčijih modela vlasti i drukčijih vrijednosti. U Gradskoj vijećnici, redatelji publiku i izvođače, kako profesionalne glumci tako i građane, dovode pred niz važnih, nevažnih, osobnih, javnih, kazališnih, političkih i ostalih pitanja.
Bobo Jelčić i Nataša Rajković dubrovačkoj su se publici prvi put predstavili prije deset godina s „Radionicom za šetanje, pričanje i izmišljanje“, hvaljenom i od publike i kritike, a ako je suditi po reakcijama premijerne publike, „Allons enfants“ nova je hit predstava ovog redateljskog dvojca na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Uz redatelje Boba Jelčića i Natašu Rajković, asistenticu Petru Jelaču, autorsku ekipu čine i Alen Kozina i Bojan Gagić zaslužni za vizualno i zvučno oblikovanje predstave. Članovi Festivalskog dramskog ansambla su Perica Martinović, Marija Škaričić, Dina Puhovski, Nikša Butijer, Marko Makovičić, Siniša Ružić, Krešimir Mikić, Edi Jertec, Jerko Marčić te građani grada Dubrovnika odabrani na audicijama.

 Za dramsku premijeru „Allons enfants“ OTP banka donirala je 180.000 kuna, čime je nastavila dugogodišnju tradiciju podupiranja Dubrovačkih ljetnih igara, a pripremljene su i dodatne pogodnosti pa svi koji ulaznicu za ovu dramsku premijeru plate MasterCard PayPass debitnom ili prepaid karticom OTP banke ostvaruju popust u iznosu od 50 kuna, odnosno kartu za premijeru dobivaju po cijeni od 48 kuna na blagajni Dubrovačkih ljetnih igara.

„Allons enfants“ na programu Igara je još 29., 30. te 31. srpnja u 21:30 sati u Gradskoj vijećnici te ispred Gradske vijećnice. Kako je sjednica Gradskog vijeća zakazana za 30. srpnja u 17:00 sati, izvedba „Allons enfants“ taj dan će se, ukoliko sjednica ne bude gotova do zakazanog početka predstave, održati u Kazalištu Marina Držića umjesto u Vijećnici. Ulaznice za sve izvedbe su rasprodane.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist