SportUrednički izbor

Alec Cvinar: San mi je Olimpijada 2024. godine!

Alec Cvinar: San mi je Olimpijada 2024. godine!

Jedriti se mora – parafrazirati Arsena Dedića i nije toliki ‘grijeh’ kad pričamo o jednoj od najvećih mladih nada JK Orsan, hrvatskom reprezentativcu u laseru Alecu Cvinaru.

U studenom je sudjelovao na Državnom prvenstvu u klasi Melges 24, prvi put na timuno. Prije toga, Alec i Damir Bulić odnijeli su pobjedu na prvom studentskom državnom prvenstvu u jedrenju na jedrilicama klase Laser Stratos. Splitski dojmovi našeg jedriličara? Kaže – svaka regata ujedno je i trening, a rezultati – realni.

—Prvi put sam jedrio na timuno Melges 24, a ‘Lero’ Iva Kvestića, na kojem smo bili i Mile Pedišić, Leo Lemišić i ja, malo je stariji brod od prosjeka flote, stoga je rezultat u smislu 12. mjesta realan. Osim toga, jedrilo je 11 olimpijaca od kojih su sad trenutno najzanimljivija imena Šime Fantela, Tonči Stipanović i Karlo Kuret. Ovo je klasa u kojoj također nisam prije trenirao. I sad uza sve to nađete se uz ovakvu impresivnu ekipu! To su ljudi kojima je jedrenje u ovakvom smislu rekreacija, oni su u svojim klasama profesionalci, a ovo im je ‘brodić’ za slobodno vrijeme. Zato je bilo zabavno i izazovno u isto vrijeme – ističe Alec. Bitka, dodaje kroz smijeh, nije bila ravnopravna.

Alec Cvinar: San mi je Olimpijada 2024. godine!

Odlično smo se zabavili
Što se tiče splitskog natjecanja prije, plasman je bio puno bolji. Prvo studentsko državno prvenstvo u jedrenju na jedrilicama klase Laser Stratos za Aleca i Bulića markirano je pobjedom. Predstavljali su Sveučilište u Dubrovniku te nakon 5 neizvjesnih i dinamičnih jedrenja u ukupnom poretku ostaju prvi.

— Bio je to kraj sezone i trenutno mogu jedriti u drugim klasama, kao što su Stratos i već prije spomenuti Melges. Bilo je zanimljivo, odlično smo se zabavili i pobijedili, eto – ističe Alec.

—Gledam ‘uhvatiti’ svaku priliku za jedrenje – kaže nam naš vrijedni jedriličar, koji uskoro završava i Pomorski fakultet u Dubrovniku. Upisao je, kaže, vanredno, kako bi mogao živjeti u Splitu i trenirati s najboljima.

—Aktivno treniram, sve više i više. San mi je Olimpijada 2024.! – zaključuje naš reprezentativac. Njemu želimo i dalje uspješan nastavak jedrenja i studentskim i morskim dijelom života pa sve do Pariza i te 2024. godine!

Foto
Hrvoje Duvančić /
regate.com.hr /
Zvonimir Pandža

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist