DuList IN

ALBUM PRVIJENAC IVANA BONAČIĆA Izlazi ‘Kraken’!

ALBUM PRVIJENAC IVANA BONAČIĆA Izlazi ‘Kraken’!

‘Kraken’ je studijski autorski album snimljen uživo između 6. i 9. veljače 2017. godine u studiju ‘Debelji’ Roberta Nappholza u Zagrebu. Preduvjet za snimanje i produkciju kod Roberta nije bio samo prijateljskog karaktera već je za njegov renome jamčilo dugogodišnje profesionalno iskustvo rada kao inženjera za oblikovanje zvuka i kao producentu cijelom spektru glazbenika različitih stilova i preferenci – kazao nam je za početak lijepe priče saksofonist i flautist Ivan Bonačić, čije autorsko djelo izlazi upravo danas, 15. prosinca.

   Uz ovakve ljude je stvaralačka atmosfera uvijek prisutna te me potiče na duhovni i emotivni rast ne samo kao glazbenika i autora

Za izdavački segment zaslužan je Danijel Sikora iz izdavačke kuće Geenger Records, a preporuka za suradnju došla je od Dubrovčanina Žarka Dragojevića. Danijelov prvenstveno visok stupanj kolegijalnosti i profesionalnosti kao i otvorenost prema raznim stilovima glazbe stvorili su preduvjet za ovu i nadam se buduće suradnje, ističe nam Ivan, a zahvaljujući upravo Danijelovom trudu i inicijativi album će biti izdan i na vinil ploči te će pravi ljubitelji jazz izdanja moći kroz koji mjesec uživati u analognom zvuku nestrpljivo iščekujući prve sekunde tog romantičnog pucketanja – kaže nam Ivan. Na albumu je još nekoliko iznimnih umjetnika.

    Za izradu i dizajn covera zaslužan je umjetnik Maro Mitrović

– Proces samog nastajanja skladbi te stvaranja financijskih uvjeta za produkciju albuma tekao je par godina, a audio i vizualnu produkciju ovog debitantskog materijala sam financirao sam. U tih par dana koji su bili pomalo hektični no ipak predivni uz mene koji sam svirao tenor saksofon, sopran saksofon i flautu sudjelovali su izvrsni glazbenici, i moram naglasiti prvenstveno prijatelji, Filip Gavranović (Pippo Corvino) na gitari, Viktor Lipić na orguljama te Adriano Bernobić na bubnjevima kojima ću zauvijek biti zahvalan što su moje skladbe pretočili u pejzaž vlastitih emocija te se beskompromisno, u trenutku, predali glazbi. Bilo je uistinu divno svjedočiti koheziji različitih osoba i karaktera u jednu specifičnu i novu zvučnu sliku, uvijek nastane neka čarolija – priča nam Bonačić o suradnji iz koje je iznikao ‘Kraken’. Za izradu i dizajn covera zaslužan je također Ivanov dugogodišnji prijatelj i akademski umjetnik Maro Mitrović, koji je bez imalo suzdržavanja pristao sudjelovati u ovoj stvaralačkoj misiji.

– On je tim činom ostvario moju veliku želju i dao svoj originalni vizualni utisak te time zaškakljao maštu svake osobe koja dođe u kontakt s ovim albumom – ističe Ivan. Čemu – ‘Kraken’, pitamo?

ALBUM PRVIJENAC IVANA BONAČIĆA Izlazi ‘Kraken’!

– Na albumu se nalazi šest skladbi koje zaokružuju cjelinu autorskog stvaralaštva iz jednog perioda te su tu da dočaraju moja emotivna stanja stavljena kroz prikaz mitskog bića – Krakena. Ta gigantska lignja metaforički nečujno klizi dubinama naše podsvijesti i povremeno izranjajući na površinu potiče na autorefleksiju i introspekciju. Ona zahtjeva od nas da proučavamo svoju fobologiju te nas time svakodnevno drži budnim i ukazuje na duhovnu deterioraciju čovjeka u sadašnjici – kaže Ivan, koji je uistinu sretan, zaključuje, jer je ‘u vremenu deformiranih zahtjeva ponude i potražnje komercijalnih produkcija uspio okupiti ljude pune talenta, entuzijazma i donkihotovskog karaktera te naposljetku beskompromisno iznjedriti ovaj glazbeni materijal’.

– Uz ovakve ljude je stvaralačka atmosfera uvijek prisutna te me potiče na duhovni i emotivni rast ne samo kao glazbenika i autora – kaže Ivan, a mi se nakon promocije ‘Krakena’ 15. prosinca već veselimo novim uradcima…

Foto Zvonimir Pandža / Ivan Bonačić

Pročitajte još

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist