Crna kronika

Albanac i četiri Turčina uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice

Albanac i četiri Turčina uhvaćeni u ilegalnom prelasku granice

Pet je osoba u dva odvojena slučaja spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice tijekom ponedjeljka, izvjestila je dubrovačka policija.

U prvom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je od strane policijskih službenika zatečen na području autobusnog kolodvora u Dubrovniku, a za kojeg je utvrđeno da je prethodno tog dana nezakonito ušao u RH iz pravca Crne Gore preko brda Debeli Brijeg.

U drugom se slučaju radi o četvero turskih državljana koje su policijski službenici uočili prilikom nezakonitog prelaska granice iz pravca Crne Gore preko brda Košare u Konavlima. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod jednog od njih pronađen je krivotvoreni novac, odnosno deset krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 dolara.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja novca turski je državljanin uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, a ostaloj četvorici stranih državljana određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist