Sport

AKTIVNA HRVATSKA Treninzi i edukacije s Renatom Sopek ove godine i u Dubrovniku

AKTIVNA HRVATSKA Treninzi i edukacije s Renatom Sopek ove godine i u Dubrovniku

Hrvatska nacija je sve deblja i sve su gore statistike koje pokazuju alarmantno stanje. Sve veći broj djece i mladih živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska kreće u 12. godinu edukacija i zajedničkih treninga s građanima diljem Hrvatske.

Zabrinjavajući podaci znak su da građane trebamo stalno podsjećati na dobrobiti redovne tjelesne aktivnosti. Diljem Hrvatske i ove će se godine održavati besplatni treninzi i edukacije s građanima. Grad Pula domaćin je prvog ovogodišnjeg treninga na otvorenom. Kako bismo se svi zajedno podsjetili na važnost redovne tjelesne aktivnosti u subotu, 6. travnja u 11 sati na Trgu Portarata održat će se besplatni trening na koji su svi pozvani.

Besplatni treninzi održat će se i u Baranji 27. travnja, na otoku Krku 4. svibnja, u Požegi 11. svibnja, Vodicama 25. svibnja, Malom Lošinju 8. lipnja, Dubrovniku 29. lipnja te drugim gradovima. Tim Aktivne Hrvatske ove godine čine kineziolozi i treneri s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba te drugi stručnjaci. Tu su stalni suradnici – kineziolozi Lukrecija Dragić, Tina Živković, Ivan Antunović, Drago Pezić, Patrik Kramarić i Luka Šuker, instruktorice pilatesa Asja Petersen i Jelena Atabeyki te mlada gimnastičarka Anja Dabinović. Novi članovi tima su treneri Antonio Korajac, Filip Beljan, Fran Vukomanović i Stjepan Žabčić.

Za sve treninge potrebno se prijaviti na; www.aktivnahrvatska.hr

– Veseli nas ponovni dolazak u Pulu te sve ostale gradove diljem Hrvatske. Treninzi su namijenjeni svim generacijama. Aktivirat ćemo cijelo tijelo i pokazati kako vježbati tijekom godine što je iznimno važno za jačanje, ne samo tijela, već i cijelog organizma te imuniteta. Pozivam sve koji mogu da nam se pridruže te da zajednički pokažemo kako živjeti zdravo i aktivno – izjavila je ambasadorica i voditeljica projekta Renata Sopek.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Partner projekta je Nutribullet, omiljeni pomoćnik u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

 

Pročitajte još

[FOTO] Zlatni vaterpolisti motivirali učenike prema uspjehu u sportu

Dulist

HRVATSKA FLAG FOOTBALL LIGA Dvije pobjede i jedan poraz za Sharkse

Dulist

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist