Aktualno

AKO SUTRA ČUJETE SIRENE… Snima se dokumentarac o vatrogascima

Na području naše županije u tijeku je snimanje dokumentarnog filma o 145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice, u produkciji HRT-a.

-Danas u Slanome s vatrogascima snimamo scene spašavanja uz ruševina, a sutra 24. kolovoza, u samome središtu Dubrovniku simulirat će se požar objekta te gašenje u staroj gradskoj jezgri. Snimanje će trajati nekoliko sati pa ukoliko sutra čujete vatrogasne sirene – u tijeku nije pravi požar već snimanje scena za dokumentarac – ističu iz HVZ-a.

145 godina
Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina svojeg postojanja. Dugi je to niz godina u kojima je ova krovna vatrogasna organizacija mijenjala ustrojstvo, čak i nazive, ali nikada nije promjenila svoj krajnji cilj – a to je briga za svakog vatrogasca. Zato je važno prisjetiti se kako je ona nastala te koji su sve događaji u povijesti utjecali na njezin razvitak.
Danas moderno hrvatsko vatrogastvo broji 1768 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 33 dobrovoljna vatrogasna društva u gospodarstvu, 76 javnih vatrogasnih postrojbi i 24 profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a vatrogasci godišnje zabilježe u prosjeku oko 30 000 intervencija.

Pročitajte još

Roberta Metsola nova predsjednica Europskog parlamenta

Dulist

Lovrić Jović: Ovdje se ne radi o nepoznavanju činjenica nego o političkim pobudama

Dulist

ODOBRILA AGENCIJA ZA ZAŠTITU TRŽIŠNOG NATJECANJA Studenac preuzima Pemove butige

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija