Aktualno

AKO SUTRA ČUJETE SIRENE… Snima se dokumentarac o vatrogascima

AKO SUTRA ČUJETE SIRENE... Snima se dokumentarac o vatrogascima

Na području naše županije u tijeku je snimanje dokumentarnog filma o 145 godina Hrvatske vatrogasne zajednice, u produkciji HRT-a.

-Danas u Slanome s vatrogascima snimamo scene spašavanja uz ruševina, a sutra 24. kolovoza, u samome središtu Dubrovniku simulirat će se požar objekta te gašenje u staroj gradskoj jezgri. Snimanje će trajati nekoliko sati pa ukoliko sutra čujete vatrogasne sirene – u tijeku nije pravi požar već snimanje scena za dokumentarac – ističu iz HVZ-a.

145 godina
Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina svojeg postojanja. Dugi je to niz godina u kojima je ova krovna vatrogasna organizacija mijenjala ustrojstvo, čak i nazive, ali nikada nije promjenila svoj krajnji cilj – a to je briga za svakog vatrogasca. Zato je važno prisjetiti se kako je ona nastala te koji su sve događaji u povijesti utjecali na njezin razvitak.
Danas moderno hrvatsko vatrogastvo broji 1768 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 33 dobrovoljna vatrogasna društva u gospodarstvu, 76 javnih vatrogasnih postrojbi i 24 profesionalne vatrogasne postrojbe u gospodarstvu, a vatrogasci godišnje zabilježe u prosjeku oko 30 000 intervencija.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist