Aktualno

‘AKO PIJEŠ, NE VOZI’ Taksisti besplatno prevezli 50 pijanih vozača do njihovih domova

plavi taksi taxi

Četvrtu godinu za redom održao se projekt ‘Ako piješ ne vozi, samo nazovi’ u organizaciji Udruge za sigurnost u prometu i Plavog taksija.

Riječ je o projektu u kojem su sudjelovala dva taksista te su prevozili vozače pod utjecajem alkohola do svojih domova. Projekt se provodio od 15. prosinca 2022. do 2. siječnja 2023. godine.

Denis Pavela iz Udruge sigurnost u prometu ističe kako je u tom razdoblju prevezen 51 vozač.

-Dva volontera s dva službena vozila dežurala su vikendom, petkom na subotu i subotom na nedjelju te na poziv u vremenu od 21 do 00 sati prevozili vozače pod utjecajem alkohola njihovim domovima. Cilj navedenog projekta je bilo ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono predblagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

Po završetku navedenog pilot projekta možemo reći da je isti pokazao iznimne rezultate i interes građana. Tako imamo podatke da je čak 51 vozač pod utjecajem alkohola na telefonski poziv prevezen na kućne pragove – istaknuto je u objavi na stranici udruge.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist