Aktualno

‘Ako piješ ne vozi, samo nazovi’: Četvrta godina odličnog projekta koji traje do 2. siječnja

Sve je veći broj vozača kojima se mijenjaju stavovi prema konzumiranju alkohola i vožnji. Kod jednih zasigurno zbog zakonskih zabrana, a kod drugih zbog visokih kazni za vožnju pod utjecajem alkohola, posebice nakon stupanja novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama – ističe Denis Pavela iz Udruge Sigurnost u prometu u svojo obavijesti građanima, nazvanoj ‘Ako piješ ne vozi, samo nazovi’.

Udruga Sigurnost u prometu i Plavi taxi Dubrovnik pokrenuli su pilot projekt „AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI. Radi se o projektu koji se sada provodi četvrtu godinu zaredom u kojem sudjeluju dva volontera s dva službena automobila, koji dežuraju vikendom petak na subotu i subotu na nedjelju i na poziv u vremenu od 21 – 00 sati prevoze pripite vozače kućama. PLAVI TAXI možete dobiti na broj 332 222.

Ovaj projekt će se provoditi od 15. prosinca 2022. do 2.1.2023.godine, za područje grada Dubrovnika i Mokošice. Cilj navedenog projekta je ukazati na štetnost upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola pogotovo u ono pred blagdansko doba godine, kako bi se izbjegle prometne nesreće sa uzrokom vožnje pod utjecajem alkohola, posebice one najteže sa smrtnim ishodom.

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija