Crna kronika

AGONIJA JOŠ TRAJE Obrat na suđenju za kobnu jurnjavu Ferrarijem

nesreca ivana obad mup edit

Ništa ne može vratiti preminulu Ivanu Obad (20) koja je život izgubila u strašnoj nesreći 5. studenoga 2010. na autocesti A6 kod Bosiljeva, a na Općinskom sudu u Zagrebu, gdje se sudi optuženima Marinu Čolaku (30) i Daliboru Opačku (37), vještaci svojim oprečnim nalazima samo produžuju agoniju obitelji Obad.

Opačkova obrana nezadovoljna je vještačenjem koje su proveli vještaci Zdravko Bukljaš i Tomislav Perić jer “stručna literatura dokazuje upravo suprotno”.
– Vještaci su sud doveli u zabludu jer su pogrešno i netočno izračunali brzinu na početku prevrtanja Ferrarija kojim je upravljao Čolak – uvjeren je Opačkov odvjetnik Milko Križanović. Naime, vještaci su utvrdili da se Opačak u Nissanu kretao desnom trakom, dok se Čolak iz lijeve prestrojavao u desnu. Posljedica toga je kontakt prednjeg lijevog boka Opačkova vozila i stražnjeg desnog Čolakova vozila, a pri čemu je Čolakova obrana ukazala da mu je Opačkov bolid bio u ‘mrtvom kutu’.
– Vještaci su sami sebi kontradiktorni jer tvrde da kod brzine od 144 km/h po pravilima kosog hica automobil pod kutom izbačaja od 43,3 treba letjeti u dalj 151 m, dok je u stvarnosti vozilo prvo poletjelo 20 m u dalj, a zatim nakon rovanja još 66 m u udolinu. Dakle, vještaci su zbrajali brzine svih letova auta i još na to dodali brzinu za nastanak njegova oštećenja – pojašnjava odvjetnik, napominjući da je to fizikalno netočan postupak.
Nepropisno pretjecanje
Kazneno se sudi Opačku, a zapravo bi ga se trebalo prekršajno sankcionirati za brzinu jer, kaže Opačkova obrana, uzrok nesreće nije brzina, nego Čolakovo nepropisno pretjecanje.

jutarnji.hr

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist