Županija

AGLOMERACIJA METKOVIĆ Potpisan ugovor s tvrtkama GIS Aqua Austria GmbH i Hering d.d.

Projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković nastavlja s aktivnostima na projektu. Metković d.o.o. potpisao je ugovor o izvođenju radova za ‘Izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Metković za 18400 ES i postrojenja za solarno sušenje mulja’, ugovorene vrijednosti  68.190.178,33 kuna. Ugovor je potpisan sa odabranim ponuditeljem zajednice ponuditelja GIS Aqua Austria GmbH i Hering d.d.. Projekt ‘Izgradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Metković i postrojenja za solarno sušenje mulja’ uključuje izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda uključujući mehanički predtretman, biološku i kemijsku obradu  za 18400 ES, izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja te izgradnju ispusta pročišćene vode do recipijenta – rijeke Neretve. Uvodni sastanak za navedeni projekt će se održati u roku od 15 dana, te se nakon njega očekuje uvođenje izvođača u posao.

Projekt traje 36 mjeseci, ukupne vrijednosti 488.622,361,25 kn, od čega je nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda 253.696.378,57 kn. EU fond financira 70,68%, Republika Hrvatska 11,73%, Hrvatske vode 11,73 % te Metković d.o.o. i grad Metković  5,86% sredstava tj. 21 milijun kuna.

Nacrt 100-1

Pročitajte još

BEZOBRAZLUK U KONAVLIMA Netko je srušio međe i suhozide i ‘usput’ posjekao stabla!

Dulist

DOBROSLAVIĆ ‘Zakon kojim se svojataju dubrovački književnici potvrđuje da velikosrpski projekt nije zamro’

Dulist

Koliko stanovnika imaju mjesta u Konavlima, Župi dubrovačkoj i Primorju?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija