Politika

‘AFERA OKRAJAK’ Srđevci: ‘Toliko sebi ‘pucati u nogu’ kako to radi HDZ, doista je rijetka pojava’

'AFERA OKRAJAK' Srđevci: 'Toliko sebi 'pucati u nogu' kako to radi HDZ, doista je rijetka pojava'

Iz KLGB ‘Srđ je Grad’uputili su priopćenje vezano za dosadašnja očitovanja Gradskog odbora HDZ-a o ‘aferi Okrajak’ koje prenosimo u nastavku u cijelosti.

-Tko god iz Gradskog odbora HDZ-u piše priopćenja povodom afere Okrajak – tisuću mu puta HVALA od srđevaca. Jer toliko sebi ‘pucati u nogu’ kako to radi HDZ, doista je rijetka pojava.

ŠTO JE OPUNOMOĆENIK, A ŠTO JE INVESTITOR

U svom odgovoru Gradski odbor HDZ-a navodi: Primorje gradnja doista je podnijela zahtjev 13. ožujka i navela da je opunomoćenik Grada za ishođenje lokacijske dozvole za gradsku cestu. No, iz Grada su investitora odmah upozorili da tu suglasnost nije dobio te ga uputili da je pribavi. O tome postoji službena prepiska Grada i investitora. Investitor je postupio prema zahtjevu Grada i pribavio suglasnost te je potom i dobio punomoć, a ubrzo i lokacijsku dozvolu. Dakle, radi se o propustu investitora, a na koji je upozoren te je propust i popravio. Upozoravanje stranke da nema potrebnu dokumentaciju te upućivanje da propuste ispravi je uobičajeno.

Kao prvo, dragi Gradski odbore HDZ-a, biti opunomoćenik i investitor nije isto. Pravi investitor koji je zatražio i dobio lokacijsku dozvolu je – Grad Dubrovnik. Biti investitor znači da u ovom slučaju rekonstrukcije dijela Liechensteinovog puta ide na račun – Grada Dubrovnika. Da je Primorje gradnja d.o.o. nekim slučajem htio biti investitor, onda se, prije davanja gradonačelnikove suglasnosti (a ne punomoći) kojom bi Primorje gradnja d.o.o. postala investitorom, prethodno trebalo, temeljem čl. 165. st. 3 Zakona o prostornom uređenju, sklopiti Ugovor između Grada Dubrovnika i Primorje gradnje d.o.o., a tog Ugovora, barem koliko je javnosti dostupuno, nema.

PRIMORJE GRADNJA ILI LOKACIJSKA GA NIJE VOLJELA

Kao drugo, dragi Gradski odbore HDZ-a, Primorje gradnja d.o.o. je dana 27.4.2018. od gradonačelnika Frankovića dobilo punomoć samo za jednu čest. zem. (1275/5), a u zahtjevu za lokcijsku dozvolu se pojavljuju još: čest. zem. 1703/1, 1915/2, 1915/3, 1915/5, 1916/1, 1951, 1952/1, 1952/2,1953, 1958, 1982/3, 5112/1, 5112/3, 5739 ko. Dubrovnik (nova izmjera), odnosno čest. zem. 717/1, 717/16, 717/17, 755/1, 1275/4, 1338 k.o. Gruž (stara izmjera). Dakle, Primorje gradnja d.o.o. nije smjela ishoditi lokacijsku dozvolu za cjelovitu rekonstrukciju, čak ni nakon Frankovićeve punomoći i tzv. propusta koji su, kako kažete, ‘uobičajeni’.

OBMANA GRADSKOG VIJEĆA

I tako je pred gradske vijećnike na 12. sjednici GV-a 28.5.2018., bez prethodne najave u Dnevnom redu i bez dokumentacije na početku sjednice GV-a, došla i točka kojom se ukida status puta u javnoj uporabi na dijelu čest. zem. 1275/5. U Obrazloženju točke navodi se kako je temeljem punomoći izdane od Grada Dubrovnika (čitaj Frankovića) Primorje gradnja d.o.o. ishodilo lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju Liechtensteinova puta. S obzirom na ovo prethodno izloženo, očigledno je da su vijećnici Gradskog vijeća bili prevareni i obmanuti, a što je najgore, ta se prevara htjela legalizirati upravo njihovim glasanjem!

AJMO PONOVNO, HDZ-OVCI!

I zato se vraćamo na ono što nam još uvijek dugujete odgovoriti:

Po kojoj se to osnovi Primorje gradnja d.o.o. 13.3.2018. službeno predstavljalo kao nositelj opunomoćenja Grada Dubrovnika?

Tko ih je na to uputio prije nego su dobili punomoć gradonačelnika Frankovića?

POVJERENSTVO I HDZ

Što se tiče vašeg pozivanja na mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, i pticama je na grani jasno da HDZ nije briga što Povjerenstvo misli. Naime, da im je doista stalo do mišljenja Povjerenstva, raskinuli bi koaliciju sa Željkom Ragužem koji nije dobio samo mišljenje Povjerenstva, već i službenu Odluku da je u sukobu interesa. Ali mi vas razumijemo, dragi Gradski odbore HDZ-a, i znamo da nećete raskinuti koaliciju jer ipak – stolice su stolice, a guzice su guzice.

VOLJA ZA MOĆ

Konačno, što se tiče želje za vlašću koja valjda viri iz očiju srđevaca (‘čista volja za moć, fotelje i pozicije’), vrlo rado ćemo vas ostaviti u političkoj kaljuži nakon što jednog dana vratite tvrđavu Imperijal braniteljima Dubrovnika i Srđ u ruke domaćih ljudi, i ispričate se barem deset milijuna puta svima nama zbog sramote koju nam godinama nanosite. Dotad, sorry, još ćete nas malo podnositi – poručili su Srđevci.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist