Crna kronika

AFERA ‘DUBROVAČKA BANKA’ Kutli nepravomoćno tri i pol godine zatvora

AFERA 'DUBROVAČKA BANKA' Kutli nepravomoćno tri i pol godine zatvora

Miroslav Kutle nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvora za presudu u aferi ‘Dubrovačka banka’.

Presudu je donijelo vijeće Županijskog suda u Dubrovniku pod presjedanjem suca Zorana Čengije, piše Večernji, a određeno je i da se Kutli oduzima imovinska korist od 5,1 milijuna dolara.

Presuda je nepravomoćna te će se na nju, navodi se dalje, Kutle žaliti, a kada i ako presuda postane pravomoćna, obzirom na Kutlino trenutačno prebivalište i boravište (BIH), vjerojatno će biti ustupljena BiH, baša kao što je bila i presuda za aferu Gradski podrum, kojom je u Hrvatskoj bio pravomoćno osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Prije objave te presude Kutle je pobjegao u susjednu državu, koja je na koncu poništila presudu za Gradski podrum, uz obrazloženje da to za što se Kutle u Hrvatskoj teretio u BiH nije kazneno djelo.

Što se pak tiče afere Dubrovačka banka, za koju je sada nepravomoćno osuđen, Kutle se teretio za poticanje na zloporabu položaja jer je 1995. od Ivana Majića, u to vrijeme direktora Globus holdinga tražio da to poduzeće podmiri Kutlino privatno dugovanje od 5,1 milijun dolara. O tijeku zlouporabe položaja više čitajte ovdje.

 

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist