Aktualno

Adris grupa preuzela Lekove hotele u Župi dubrovačkoj

Adris grupa preuzela Lekove hotele u Župi dubrovačkoj

Adris grupa, koja na dubrovačkom području od 2014. godine upravlja hotelom Hilton Imperial, u svoj je portfelj ovog ponedjeljka dodala još nekoliko hotela.

Točnije, kad je riječ o dubrovačkom području Adris grupa postala je vlasnikom hotela Sheraton Dubrovnik Riviera u Srebrenom te hotela Astarea i Mlini, ali i dviju vila u Mlinima.

Sve na temelju ugovora o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu kojeg su potpisali predsjednici uprava Adris grupe Ante Vlahović i HUP-a Zagreb Anđelko Leko.

Kako se navodi u ugovoru, Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto), a u sklopu HUP-a posluje društvo Hoteli dubrovačka rivijera koje upravlja već spomenutim hotelima u Župi dubrvačkoj.

Kako javljaju iz Adris grupe, ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.
-Ovim ulaganjima Adris grupa stvara vodeću hotelsku nacionalnu tvrtku koja posluje u najatraktivnijim turističkim odredištima u nas: Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu. Ulaskom u segment gradskih hotela i nastavkom suradnje s uglednim svjetskim brendovima Marriot grupacije (Sheraton, Westin) s kojom HUP surađuje, Adris nastavlja sa strategijom ulaganja u najviše segmente hotelske ponude. Gotovo 80 posto i HUP-ove ponude čine hoteli s 4 i 5 zvjezdica, što omogućuje cjelogodišnje poslovanje i povećanje operativnih, financijskih i drugih sinergijskih učinaka. Širenjem svoga turističkog portfelja u rastuća hrvatska odredišta, Adris jača svoju temeljnu djelatnost. Ustraje na izvrsnosti svoga poslovanja, rastu i razvoju, te otvaranju novih radnih mjesta i stvaranju novih vrijednosti za sredine u kojima posluje i svoje dioničare – navode iz Adris grupe.

-Adris je krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane. Stalno investiramo, godišnje više od 600 milijuna kuna, i jačamo svoju konkurentnost. Uz organski, dvoznamenkasti rast svih naših poslova, ova strateška akvizicija još će značajnije pridonijeti razvoju i dugoročnoj održivosti Adrisa – izjavio je ovom prilikom Ante Vlahović.

Pročitajte još

OPOZIV PROIZVODA Jeste li kupovali ove grickalice?

Dulist

HDZ i Domovinski pokret dogovorili novu Vladu!

Dulist

[FOTO] Gradonačelnik Mato Franković obišao radove na Opskrbnom centru u Mokošici

Dulist