Grad

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić s predstavnicom EK Valentinom Superti

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić s predstavnicom EK Valentinom Superti

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić susreli su se danas s Valentinom Superti, direktoricom za Turizam, blizinu i digitalizaciju (Tourism, proximity and digitalisation) u Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća pri Europskoj komisiji.

Ovom prigodom predstavili su aktualnosti, programe i mjere koje ova gradska uprava u suradnji s brojim dionicima na tržištu, a koji uključuju i međunarodne partnere, poduzima u upravljanju destinacijom vodeći je prema trajnoj održivosti.

Poseban naglasak pritom je stavljen na uvođenje zone posebnog prometnog režima u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Dubrovnika, u čemu Grad Dubrovnik ponovno prednjači u hrvatskim okvirima s osvrtom na Smart City alate poput Dubrovnik Visitora, Bus Web Shopa i Dubrovnika Pass-a.

Direktoricu za Turizam, blizinu i digitalizaciju Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća pri Europskoj komisiji gradonačelnik i zamjenica upoznali su i s planovima gradske uprave u segmentu zelene tranzicije, poput elektrifikacija javnog gradskog prijevoza i prijevoza morem.

Predstavnica Europske komisije Superti odgovorna je za politike turizma, tekstila, socijalne ekonomije i digitalizacije industrije. U Dubrovniku boravi kao sudionica međunarodnog događanja „Adriatic Sea Forum – Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2023“, posvećenog morskom turizmu na Jadranu, a koje u naredna dva dana u našem gradu okuplja oko 200 sudionika iz 15 zemalja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist