Grad

Gradonačelnik Franković i zamjenica Tepšić s predstavnicom EK Valentinom Superti

page 5

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić susreli su se danas s Valentinom Superti, direktoricom za Turizam, blizinu i digitalizaciju (Tourism, proximity and digitalisation) u Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća pri Europskoj komisiji.

Ovom prigodom predstavili su aktualnosti, programe i mjere koje ova gradska uprava u suradnji s brojim dionicima na tržištu, a koji uključuju i međunarodne partnere, poduzima u upravljanju destinacijom vodeći je prema trajnoj održivosti.

Poseban naglasak pritom je stavljen na uvođenje zone posebnog prometnog režima u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni Dubrovnika, u čemu Grad Dubrovnik ponovno prednjači u hrvatskim okvirima s osvrtom na Smart City alate poput Dubrovnik Visitora, Bus Web Shopa i Dubrovnika Pass-a.

Direktoricu za Turizam, blizinu i digitalizaciju Glavnoj upravi za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća pri Europskoj komisiji gradonačelnik i zamjenica upoznali su i s planovima gradske uprave u segmentu zelene tranzicije, poput elektrifikacija javnog gradskog prijevoza i prijevoza morem.

Predstavnica Europske komisije Superti odgovorna je za politike turizma, tekstila, socijalne ekonomije i digitalizacije industrije. U Dubrovniku boravi kao sudionica međunarodnog događanja „Adriatic Sea Forum – Cruise, Ferry, Sail & Yacht 2023“, posvećenog morskom turizmu na Jadranu, a koje u naredna dva dana u našem gradu okuplja oko 200 sudionika iz 15 zemalja.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist