Aktualno

Adriatic Sea Forum u Dubrovniku okupio 200 sudionika iz 15 zemalja

Adriatic Sea Forum u Dubrovniku okupio 200 sudionika iz 15 zemalja

Svečano je otvoren Adriatic Sea Forum, dvodnevno međunarodno događanje posvećeno morskom turizmu na Jadranu, koje je u Dubrovniku okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja.
Govoreći na otvorenju skupa, dubrovački gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je pomorski turizam vrlo važan dio našeg turizma, a Forum izuzetna prilika da saznamo što je novo u tom sektoru, da podijelimo svoja znanja i iskustva, ali i pokušamo pronaći najbolji način za nastavak razvoja.
Gradonačelnik je ujedno predstavio i mjere koje je Dubrovnik proveo kroz Respect the City projekt, s fokusom na održivi turizam i tako ostvario uspješan preokret u upravljanju destinacijom.
‘-Dosadašnji napori u sinergiji lokalne samouprave, građana i svih dionika u sektoru turizma, pri čemu moram istaknuti izvrsnu suradnju s Lučkom upravom, napravili su veliku razliku u odnosu na prethodne godine. Cilj ovog zaokreta je zadržati turizam kao glavni pokretač gospodarstva, uz postizanje održivosti i zaštitu vrijedne baštine pod zaštitom UNESCO-a te poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva – rekao je gradonačelnik Franković.
Na svečanom otvorenju govorili su i državni tajnik u Ministarstava mora, prometa i infrastrukture RH Josip Bilaver, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo i zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo.
Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić održala je prezentaciju Dubrovnika, kao grada domaćina, s naglaskom na sve poduzete aktivnosti u smjeru razvoja održivog turizma, ali i suradnju s CLIA-om i Lučkom upravom, razvoj Smart City rješenja, korištenje EU fondova te buduće projekte razvoja.
Domaćini i suorganizatori ovogodišnjeg izdanja Adriatic Sea Foruma su Grad Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik, a organizator talijanska tvrtka Risposte Turismo.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist