Zanimljivosti

ADRIA KUP VRSAR Antun Maškarić iz Aerokluba Dubrovnik osvojio zlatnu i brončanu medalju

Na aerodromu Vrsar drugog vikenda listopada ove godine održano je međunarodno natjecanje pilota generalne avijacije pod nazivom: Alpe Adria kup Vrsar.

Iako je bilo vjetrovito vrijeme natjecanje se održalo uz veliku vještinu 35 pilota iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske. U tri kategorije nakon dva dana iznjedrili su se konačni rezultati.

Tako je u disciplini sportsko rekreativnog zrakoplovstva član Aerokluba Dubrovnik Ante Maškarić u preciznom slijetanju osvojio zlatnu medalju.

Isti pilot u kategoriji generalne avijacije osvojio je visoko treće mjesto i brončanu medalju.

Prije dvije godine sudjelovao je Aeroklub Dubrovnik na istom Alpe Adria kupu Vrsar u konkurenciji 50 pilota kategoriji generalne avijacije najmlađi pilot natjecanja Juraj Maškarić osvojio je srebrnu medalju. Aeroklub Dubrovnik od domovinskoj rata ne posjeduje vlastiti zrakoplov već u suradnji s Aeroklubom Vrsar s velikim naporima i skromnim financijskim sredstvima održava letačke dozvole kao i letačku kondiciju.

Pročitajte još

Započelo blagdansko ukrašavanje izloga u povijesnoj jezgri

Dulist

U LAZARETIMA Nastup klape Tamarin uz predstavljanje grada Solina

Dulist

Jedriličarski klub Hydro sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija