Aktualno

ADOPTIN VIKEND U DUBROVNIKU Zanimljivi događaji za posvojitelje, ali i za djecu

ADOPTIN VIKEND U DUBROVNIKU Zanimljivi događaji za posvojitelje, ali i za djecu

ADOPTA, udruga za potporu posvajanju ovaj vikend 11. i 12. ožujka organizira Vikend posvojenja u Dubrovniku.

to-to-lerancija1

Vikend posvojenja se provodi u sklopu projekta Centar posvojenja koji je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih, a provodi se u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i Narodnom knjižnicom koji su velikodušno dali podršku i ljubazno ustupili svoje prostorije. Cilj ovog vikenda je otvoriti neke od tema kroz različite aktivnosti vezanih uz posvojenje oko kojih još vlada tišina a vrlo su bitne za samu zajednicu.

U Dubrovniku je ADOPTA u svibnju 2013. godine uspješno i uz veliku interes održana radionicu za potencijalne posvojitelje, a ovoga se puta nadamo i većem odazivu. U sklopu vikenda planirano je održavanje različitih aktivnosti za stručnu javnost, posvojiteljsku zajednicu i za najmlađe.

Petak 11. ožujka namijenjen je stručnjacima predškolskih ustanova kroz stručnu edukaciju TO-TO-TOLERANCIJA i potencijalnim posvojiteljima kroz radionicu o roditeljstvu koja će upoznati buduće posvojitelje i posvojiteljice sa teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta.

STRUČNA EDUKACIJA TO-TO-TOLERANCIJE

Program počinje u prostorijama DURA-e u 14 sati, te traje do 16 sati.
Ova stručna radionica razvijena je na osnovu istraživanja, stručnih materijala i Vodiča nastalih u okviru projekta To To Tolerancija, sufinanciranog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Svrha je pripremiti stručnjake predškolskih ustanova za provedbu i daljnju prilagodbu metodološke cjeline koja se bavi temom različitosti.
Namijenjena je djelatnicima predškolskih ustanova, roditeljima djece predškolskog uzrasta, kao i drugim stručnjacima s interesom u ovom području
Zbog ograničenog broja mjesta, prijava je obvezna. Više informacija o programu i načinu prijave na stranicama Adopte (www.adopta.hr/radionica-to-to-tolerancije).

RADIONICA ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE
Program počinje u 17. 30 sati te traje do 19 sati.

Cilj radionice je upoznati buduće posvojitelje i posvojiteljice s teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta.
Namijenjena je potencijalnim posvojiteljima, upisanim u Registar potencijalnih posvojitelja koje vodi Minsitarstvo socijalne politike i mladih.
Prijava je obavezna na mail ana@adopta.hr i moguće je prijaviti se do popunjenja grupe.
Radionica se organizira u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i za sudionike je besplatna.

Zanimljiv program i za djecu od 5 do 10 godina

U subotu 12. ožujka održava se program prilagođen za posvojitelje na temu „Identitet posvojenog djeteta i razgovor s djetetom o posvojenju“ te čitaonica i radionica za djecu. Radionice za potencijalne posvojitelje i posvojitelje kao i sama čitaonica za djecu su besplatne. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za sudjelovanje su obavezne. Sve informacije o programu i načinu prijave se nalaze na ADOPTinim web stranicama www.adopta.hr.

RADIONICA ZA POSVOJITELJE: „Identitet posvojenog djeteta i razgovor s djetetom o posvojenju“
Program počinje u 9.30 i traje do 12 sati. Lokacija: DURA

Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima.
Bavit ćemo se pitanjima posebnosti identiteta posvojenog djeteta i načinima na koje razgovaramo s djetetom o ovoj važnoj i osjetljivoj temi, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija. Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski “staž”, kao i oblike vaših obitelji. Voditeljice su Adoptine stručnjakinje, i same iskusne mame posvojiteljice.

Prijava je obavezna na mail ana@adopta.hr i moguće je prijaviti se do popunjenja grupe.

Radionica se organizira u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i za sudionike je besplatna.

ČITAONICA I RADIONICA ZA DJECU
Program počinje u 11 i traje do 12 sati. Lokacija: Narodna knjižnica.

Na čitaonici okupljamo djecu s kojom čitamo, razgovaramo, družimo se kroz putovanje maštom i crtamo mjesta i doživljaje do kojih nas je naša mašta dovela.
Čitat će se slikovnica „Mama za Koka“: priča o maloj papigici Koko koja traži svoju majku.
Aktivnost je prvenstveno namijenjena djeci od 5-10 godina, ali su vrlo dobrodošli i klinci ranije dobi, roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke! Svako dijete će ponijeti sa sobom svoj crtež u ukrasnom origami okviru.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrditi dolazak na ana@adopta.hr.

– Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da posjete našu Facebook i mrežnu stranicu, pogledaju program, prijave se za sudjelovanje i pridruže nam se u svim planiranim aktivnostima – ističu iz ADOPTA-e.

ADOPTA je nevladina organizacija koju su 2011. osnovali potencijalni posvojitelji i posvojitelji.
Do sada je uspješno provela desetak projekata financiranih putem državnog proračuna, proračuna jedinica lokalne uprave, zaklada i slično. Sve programske aktivnosti usmjerene su na unapređenje procesa posvojenja, te stvaranje pozitivnoga, ugodnoga i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvajanjem.

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist