Aktualno

ACI u prvih pola godine povećao poslovne prihode za 12 milijuna kuna

Dubrovnik, 08/2018 ACI marina Dubrovnik foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

Vodeća nautička tvrtka u Hrvatskoj, Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI), u prvih šest mjeseci 2021. godine povećala je prihode od prodaje za 18 posto, odnosno za 12 milijuna kuna. U poslovnom razdoblju koje i dalje obilježava neizvjesnost zbog nastavka pandemije, zbog čega su u fokusu bile aktivnosti usmjerene na očuvanje stabilnosti poslovanja i zdravlja djelatnika, klijenata i poslovnih partnera, nerevidirano izvješće o rezultatima poslovanja pokazuje da EBITDA iznosi 29,2 milijuna kuna, što predstavlja porast od 7,8 milijuna kuna.
U odnosu na prošlu godinu, sezona je započela u značajno dinamičnijem ritmu, prvenstveno po pitanju realiziranih fizičkih i financijskih pokazatelja dnevnoga veza. Također, slijedom ranije preuzetih obveza i investicija, ACI d.d. je u prvoj polovici 2021. godine realizirao ulaganja u ukupnoj vrijednosti od 19,8 milijuna kuna. Značajnija ulaganja odnose se na investicije s ciljem podizanja standarda i kvalitete, prvenstveno u ACI marinama Korčula, Vodice, Skradin i Opatija, dok su u pripremi daljnje aktivnosti u ACI marinama u Trogiru, na otocima Žut i Piškera te u Milni i gradu Rabu.
U najvećoj hrvatskoj nautičkoj tvrtki su u narednom poslovnom razdoblju fokusirani na produljenje rokova trajanja koncesija i realizaciju započetih investicija, što značajno utječe na daljnje uspješno poslovanje.

-Koncesije gotovo svih ACI-jevih marina istječu 2030. godine, zbog čega smo započeli intenzivne aktivnosti, jer je produljenje koncesija od ključnog značaja za daljnja planiranja i ulaganja u sustav ACI marina. U tom smjeru, značajan iskorak za ACI d.d. predstavlja i širenje portfelja marina dobivanjem koncesije društva ACI – Gitone d.o.o. na razdoblje od 30 godina za luku nautičkog turizma u Porto Barošu; buduću ACI marinu Rijeka, što će utjecati na daljnje strateško određenje kompanije – ističe predsjednik Uprave Kristijan Pavić.
S ciljem osiguravanja preduvjeta za što stabilniju ljetnu sezonu i dolazak gostiju, ACI d.d. se aktivno uključio u projekt Safe Stay in Croatia, kojemu je cilj pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju. Osim osiguravanja svih potrebnih preduvjeta za testiranje turista i gostiju na punktovima u pojedinim ACI marinama, u ACI-ju je zabilježen i visok odaziv više od 70 posto cijepljenih djelatnika. -Procijepljenost, definirana pravila kretanja i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera u marinama, kao i želja za putovanjima s druge strane, čine osnovu za optimizam s kojim gledamo na ovu sezonu. Uz dobru epidemiološku situaciju, vjerujemo da će ova sezona rezultirati znatno boljim financijskim rezultatima, što će predstavljati osnovu za dodatna ulaganja i daljnje širenje kompanije – napominje predsjednik Uprave Pavić.
ACI d.d. je tvrtka nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj koja upravlja s 22 marine diljem Jadrana i preko 5.800 vezova te je primjer razvoja turističke ponude i nautičkih sadržaja u Hrvatskoj. Važno je istaknuti da je, usprkos svim izazovima pandemije, ACI d.d. u protekloj godini očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika, pomogao brojnim poslovnim partnerima i tako im omogućio kontinuitet poslovanja te nastavio s praksom društveno odgovornog poslovanja.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija