Aktualno

ACI EUROPE KONFERENCIJA Zračne luke su pod pritiskom, prijevoznici plaćaju naknade na razini 2019.

aci europe sober1

Zračne luke su pod ogromnim pritiskom i moraju smišljati način kako prebroditi određenu prazninu koja se dogodila u cjenovnoj politici. Prijevoznici, naime, plaćaju naknade koje su bile i 2019. godine, a u međuvremenu se dogodio i COVID i inflatorni udar. Stoga smo morali pronaći načine financiranja, smišljati kako nadoknaditi tu prazninu koja nam se dogodila te se fokusiramo više na neavijacijske usluge – rekao je glavni direktor Zračne luke Ruđer Bošković Viktor Šober na konferenciji za medije tijekom godišnje konferencije regionalnih zračnih luka ACI EUROPE.
Dubrovnik je, naime, konferencije ACI Europe koja okuplja čak 500 regionalnim i malih zračnih luka Europe. Jedna od tema o kojoj se raspravlja su upravo naknade u zračnim lukama.
-To nam je veliki izazov. Stoga se donekle okrećemo i prema low costima, radimo i smišljamo poticajne programe za dovođenje prometa. I Zračna luka Ruđer Bošković će se u idućem razdoblju okrenuti prema neavijacijskim uslugama, sve kako bismo nadoknadili dio kojeg trošimo i ulažemo u promet – rekao je Šober.
-Teme o kojima raspravljamo na ovoj konferenciji su jako važne za zračni promet, pogotovo za regionalne i male zračne luke, puno je toga na stolu, a ACI štiti naše interese i brani ih prema europskim institucijama – rekao je Šober te se dotaknuo i još jednog izazova, a to je sezonalnost.
-Mi kao zračna luka radimo sve da doprinesemo tome da Dubrovnik zaživi zimi i da taj promet bude tijekom cijele godine, da imamo kvalitetnu zimu i kvalitetna ‘ramena sezone’ – istaknuo je Šober.
Uz Šobera, na konferenciji za medije bio je i Morgan Foulkes, zamjenik generalnog direktora ACI EUROPE koji se također dotaknuo i sezonalnosti i nužnosti povećanja naknada kako bi male i regionalne zračne luke uspjele pokriti svoje troškove.
Inače, godišnja konferencija i izložba regionalnih zračnih luka ACI EUROPE jedini je događaj u zrakoplovnom prostoru posvećen europskim regionalnim središtima i manjim zračnim lukama. Svake godine događaj privlači vrhunske predstavnike regionalne zrakoplovne industrije u Europi kako bi raspravljali o ključnim temama i prioritetima, uključujući dekarbonizaciju, operativnu spremnost, radnu snagu, otpornost, financiranje i drugo.

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist