Urednički izborVaše vijesti

A JOŠ SE MOGLO PLOVITI Zbog potpune bezosjećajnosti Jadrolinije otočani ostali u gradu

A JOŠ SE MOGLO PLOVITI Zbog potpune bezosjećajnosti Jadrolinije otočani ostali u gradu

Stanovnici Elafita koji su se danas planirali vratiti svojim kućama ostali su blokirani zbog, kako navodi naš sugovornik Boris Žličar – inače stanovnik Kalamote – indolencije Jadrolinije.

U ovom trenuku, u toj tvrtki nemoguće je dobiti ikakav odgovor na pitanje zašto se otočane nije prevezlo njihovim kućama, a kako ističe naš sugovornik, za njega ostanak u gradu nije problem. Za mnoge druge – jest.

– Brod je stigao jutros u 7 i 30, potom se jednom vratio na Šipan, okrenuo prema gradu, i na uru bio ovdje na mulu. Tad su odlučili ostati ovdje – iako je more još uvijek bilo ok, nije se bijelilo, odnosno bilo je manje od tri, a ovi brodovi su baždareni do trice – ističe nam Žličar. Inače, trica na Douglasovoj skali mora znači umjereno valovito, pojednostavljeno rečeno.

Podsjetimo, zbog nedavnog nasukavanja Postire zamjenski brod otočanima je Premuda, koja je, smatra naš sugovornik, neadekvatan brod, te će se ovakve situacije još i češće događati.

– Danas je bilo zaista nepotrebno ostati na mulu u gradu. Poludio sam, svašta sam im izgovorio zbog činjenice kako su poptuno bezosjećajno odlučili ostati tu, a stanovnike Elafita tko… Zanima me kako će se sada stanovnici Elafita snaći i na koji način će rješavati svoje obaveze? Meni je jednostavno, ja mogu ostati u gradu, imam rješenje, jedina dilema mi je kad će mi mačak pojesti nešto, ali – na Elafitima ima ljudi koji moraju na dijalizu! – ljutito će Žličar.

Moje pitanje glasi: Kad će Jadrolinija naći adekvatan brod za iznijeti ova putovanja prema Elafitima? Dokad ćemo morati čekati rješenje priče? To je potpuna bezosjećanost, ili ako već ne mogu naći adekvatan brod, neka nam iskreno reču – zimi ćete ostati na otoku! Čini mi se kako uopće nemaju osjećaja za ljude koji na otocima žive – zaključuje ogorčeno naš sugovornik.

 

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist