Crna kronika

891 ŠTEKA Velika zapljena cigareta u Metkoviću

891 ŠTEKA Velika zapljena cigareta u Metkoviću

Jučer, 3. rujna oko 6.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću, policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković su u osobnom vozilu Opel Zafira, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka, pronašli veću količinu cigareta.

Naime, policijski su službenici vozilo njemačkih registracijskih oznaka uočili prilikom nezakonitog prelaska državne granice iz pravca Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, nakon čega je vozilo zaustavljano. U vozilu je primijećena veća količine cigareta sa markicama Ministarstva financija Crne Gore zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga vozila u kojem je pronađena ukupno 891 šteka cigareta, materijalne vrijednosti oko 240.000 kuna. Pretragom su u vozilu pronađene i dvije registarske pločice Bosne i Hercegovine.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su cigarete bile namijenjene ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, te da je osumnjičeni s ciljem lakšeg tranzitiranja kroz Republiku Hrvatsku sa vozila kojim se koristio skinuo originalne tablice Bosne i Hercegovine i stavio nepripadajuće njemačke registracijske oznake.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora i krivotvorenje isprava protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava, dok je zbog nezakonitog prelaska državne granice prekršajno sankcioniran. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist