Grad

2,25 MILIJUNA KUNA ZA STIPENDIJE Grad objavio natječaj u pet kategorija, naglasak na deficitarnim i zanimanjima u zdravstvu

2,25 MILIJUNA KUNA ZA STIPENDIJE Grad objavio natječaj u pet kategorija, naglasak na deficitarnim i zanimanjima u zdravstvu

Grad Dubrovnik objavio je natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima u novoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaji se raspisuju u pet kategorija: za nadarene studente, za učenike i studente u deficitarnim zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom. U kalendarskoj godini 2021. za stipendije je izdvojeno 2.225.000 kuna, dok je u Proračunu za 2022. predviđeno dodatnih 2.250.000 kuna.

Ovogodišnjim natječajima posebno se želi potaknuti učenike i studente na obrazovanje u deficitarnim zanimanjima i zanimanjima u zdravstvu. Stoga se za deficitarna zanimanja raspisuje ukupno 27 stipendija, od toga 9 učeničkih i 18 studentskih. Grad Dubrovnik za akademsku godinu 2022./2023. dodijelit će i 22 studentske stipendije nadarenim studentima, i to: 10 stipendija u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti te području biomedicine i zdravstva, 10 stipendija u području društvenih i humanističkih znanosti i dvije stipendije u umjetničkom području.

Kao i nekoliko prethodnih godina, poseban je naglasak stavljen na zanimanja u zdravstvu poput doktora medicine, doktora dentalne medicine te medicinskih sestara i tehničara. Pri kreiranju natječaja vodilo se računa i o potrebama gradskih školskih ustanova za profesorska zanimanja u oblastima matematike, fizike, kemije i informatike te potrebama predškolskih ustanova za zanimanja odgojitelja, edukacijskog rehabilitatora i logopeda.

Učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja dodijelit će se 6 učeničkih i 10 studentskih stipendija. U navedenoj kategoriji povećani su iznosi imovinskog cenzusa, koji sada iznose 3.500 kuna za samca, 5.000 kuna za dvočlanu obitelj, 6.500 kuna ta tročlanu obitelj, 8.500 kuna za četveročlanu obitelj te se za svakog daljnjeg člana obitelji iznos povećava za 1.500 kuna.

Broj planiranih stipendija u kategoriji studenti koji su osobe s invaliditetom te u kategoriji učenici i studenti koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata nije unaprijed određen.

Prijave na natječaje zaprimaju se do zaključno 7. studenog 2022. godine. Natječaji sa svim detaljima, uvjetima i kriterijima te informacijama o načinu prijave s potrebnim obrascima dostupni su na mrežnim stranicama Grada Dubrovnik u rubrici NATJEČAJI i na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist